היי, כאן משה פרקש והפעם עם ההדרכה:
איך להביא תנועה להצעות אפיליאייט
הקדמה להדרכה זו
העולם של שיווק שותפים (או אפיליאייט) יוצר באופן טבעי עניין רב וכאן באתר יש המון סרטונים והדרכות איך להתמצא בקליקבנק. בהדרכות השונות הסברתי כיצד פועל האתר, מהם הנתונים השונים שחשוב לבחון וישנו שפע של מידע חינמי הנדרש לתחילת הדרך.
הפעם, אני רוצה לבצע הדרכה על תחילת הדרך והטיפ הראשון שלי הוא לא להתפזר. אם נרשמת להמון תכניות שותפים, אין בכך כל יעילות ומומלץ להתמקד בתכנית אחת, מוצר אחד להחליף אותו לאחר שהתחום מוצה מבחינתך או אם מצאת כי המוצר אינו מבצע את העבודה כראוי.
כרגע, אמור להיות לך קישור שותף ייחודי משלך ואם עוד אין לך מושג כיצד להתמצא במערכת של קליקבנק כל שעלייך לעשות הוא לעבור להדרכות המתאימות כאן באתר.
ולאחר ההקדמה, זה הזמן להתחיל בהדרכה, איך להביא תנועה להצעות אפילאייט.
יש לנו שלושה סוגים של תנועה
- תנועה ממומנת
- תנועה חינמית
- תנועה אורגנית
תנועה ממומנת – תנועה שמשלמים עליה כסף.
אני ממליץ להתחיל עם זה, בתחילת הדרך שלנו בתור אפיליאייט ובתחילת שיווק של כל הצעה. באופן אישי, במשך שנה ניסיתי לעשות את הכול חינם אבל בזבזתי הרבה זמן והתוצאות היו איטיות מאד. ברגע שעברתי לתנועה בתשלום, הצלחתי להשיג הרבה יותר תנועה ומהר יותר. תנועה ממומנת יכולה להיות דרך גוגל, פייסבוק, אינסטגרם, יו טיוב, באנרים ועוד.
ברשתות חברתיות המחיר גבוהה יותר אבל מהניסיון שלי דרך פייסבוק אפשר להביא תנועה איכותית וזאת ברגע שיש לנו את הידע כיצד לשווק בפייסבוק. ישנם מרכיבים רבים שיש לדעת כולל איזו מודעה ליצור, התאמה של קהל היעד ולכן ההמלצה שלי היא להתחיל אך בנפח נמוך, למשל 5$ ליום לצורך התחלה.
מבחינתי, היום אני משקיע בתנועה ממומנת כמעט רק בפייסבוק. ההצעה שלי היא להתחיל כמה שיותר מוקדם בתנועה ממומנת וזאת כיוון שיש משמעות רבה לניסיון (אשר יכול להתחיל בסכומים קטנים).
תנועה חינמית – תנועה אשר לא באה בתמורה ישירה לתשלום.
את התנועה החינמית נחלק לשתיים: קרה וחמה.
תנועה קרה = אנשים שמעולם לא פגשו אותי. ברגע שהגעת להדרכה, תיחשב לתנועה חמה, אך ברגע שאני עושה מודעה לאנשים שלא נחשפו אליי עדיין.
תנועה חמה = אנשים שכבר מכירים אותי בדרך זו או אחרת. אלו אנשים שככל הנראה כבר שייכים לקהל שלי והם מכירים אותי כי הם כבר ראו פרסום שלי/ נכנסו לאתר/ קנו מוצר שלי ועוד. ככל שמערכת היחסים שלי עם הקהל חמה יותר כך עולה הסיכוי שהקהל ירכוש ממני.
בחינם, לגרום לתנועה חמה זה מעולה ופעמים רבות להביא תנועה חינמית חמה תוביל להצלחה טובה יותר מאשר ליצור תנועה חמה ממומנת.
תנועה קרה בחינם היא קשה והסיכוי להביא אותה קשה מאד. אחת הדרכים לעשות זאת היא להיכנס לקבוצות שונות בפייסבוק שקשורות לנישה שלנו, אך אנשים לא מכירים אותך בצורה זו והחשיפה תהיה נמוכה מאד. לעומת פרסום הצעת שיווק שותפים בקבוצות שונות שהן לא שלנו, פרסום בדף האישי יכול להיות יעיל יותר והתנועה תהיה חינמית ומועילה כי הקהל נחשב לקהל חם.
תנועה קרה בחינם בקושי עובדת וזאת כיוון שמדובר בקהל שאינו בשל לקנייה ויהיה הרבה יותר קל למכור לקהל שהוא חם לעומת קהל קר.
תנועה אורגנית – תנועה הנבנית לאורך זמן
תנועה אורגנית אשר נבנה לאורך זמן והיא תיקרא גם “בניית נכסים אינטרנטיים”. למשל, אם אני מעלה סרטון ביוטיוב עם הדרכה של שיווק שותפים ואני שם קישור לדף נחיתה עם הצעה לקנייה ואת הסרטון אני אשים בדף הפייסבוק שלי או בקבוצה הפעילה, התנועה תהיה אורגנית.
אם הסרטון “סתם” יעלה ליוטיוב אף אחד לא יגיע אליו, אך אם אפרסם אותו במקומות שמכירים אותי, התנועה תהיה קידום אורגני. בנוסף, בעזרת מילות קידום אוכל לקדם את הסרטון והדבר יהיה באופן אורגני וכמובן שמדובר בקידום לכל דבר שיש להבין אותו ולהשקיע בו. תנועה אורגנית היא תנועה שנבנה לאורך זמן.
הבעיה עם תנועה אורגנית היא שלוקח הרבה זמן ליצור אותה. הסרטון שאעלה ליוטיוב יכול להישאר לאורך זמן עם אפס צפיות ורק אם אקדם אותו באופן שאינו אורגני הוא יתחיל להתקדם (ואחר כך הקידום יהיה אורגני). השילוב של השניים הוא שילוב מנצח.
סיכום ההבדלים בין תנועה חינמית ואורגנית:
תנועה חינמית היא תנועה שאנחנו מתאמצים ליצור אותה ותנועה אורגנית היא תנועה אשר יכולה לעבוד לאורך זמן רב בלי שאבצע כל פעולה. גם אם יש לך סרטון אשר מביא לי בכל יום רק קליק אחד רלוונטי, לאורך זמן הדבר ישתלם.
מילות מפתח – כדי שאנשים יוכלו למצוא את הסרטון, יהיה עלינו להקפיד על הכנסת מילות מפתח לסרטון ולאנשים אשר מחפשים מידע בנושא. למשל, אם הייתי בוחר בכותרת “משה פרקש מסביר איך להרוויח” היא הייתה מושכת מעט אנשים לעומת “איך להרוויח כסף בתחום שיווק שותפים”.
שאלות מתוך ההדרכה:
ההדרכה המצולמת התקיימה בשידור חי ובמהלכה אפשרתי למתעניינים בתחום שיווק שותפים להעלות את השאלות שלהם בתחום התנועה להצעות השונות:
ש: האם כדאי לפתוח אתר או בלוג ותוך כמה זמן אלו ייצרו קידום?
ת: אם אני אתמיד בבלוג ואדבר לעניין והוא יהיה בנוי כך שגוגל יוכל למצוא אותו, ההערכה היא שתוך שנה-שנתיים מיום ההקמה, אנשים עדיין ימצאו את המידע והדבר יהווה קידום אורגני.
ש: אלו אתרים טובים לצורך פרסום ממומן?
ת: פייסבוק, אינסטגרם, יוטיוב, אאוטבריין, טאבולה, כולם טובים עבור אפיליאייט. מי שיודע לבצע פרסום ביוטיוב יגלה פעמים רבות כי העלות זולה יותר מרוב האופציות הקיימות. אפשרות נוספת לפרסום ממומן היא “סולואדס”.
ש: בגוגל אין אפשרות לבצע פרסום ללא אתר או דומיין, כיצד אפשר לעקוף את זה?
ת: אין צורך באתר אלא בדומיין והוא יכול להפנות להצעה כלשהי ובאמת אי אפשר לפרסם ללא דומיין.
ש: איך אפשר לדעת איזה סוג פרסום מתאים לכל מוצר?
ת: לרוב, כדאי להשקיע בכל אמצעי הפרסום בכל אמצעי התנועה. עדיף לעשות גם וגם: ממומן זה הכי מהיר והכי מדיד, חינמי יכול לתת “בוסט” לתנועה ואורגני זה מה שנבנה עכשיו ויתאים גם לטווח הארוך.
ש: איך אפשר לדעת מה עומדת להיות החשיפה בפייסבוק?
ת: אפשר להעריך מה תהיה החשיפה כאשר פייסבוק נותן הערכה כללית של כמה אנשים הולכים לראות את המודעה, אך אי אפשר לדעת בדיוק כי ישנם גורמים שונים המשפיעים על החשיפה. הממוצע של פייסבוק, נכון לחודש מאי, 2017 הוא 7.32$ לכל 1000 חשיפות וזה יקר. באופן אישי, ההוצאה היומית שלי עומדת על 120 ₪ ליום והחשיפה היא סביב 4000 אנשים וזה קמפיין שרק כבר כמה חודשים.
ש: האם כדאי להקים בלוג עצמאי בוורדפרס?
ת: ההמלצה היא כן או להקים בכל מערכת אשר קל ונוח להתחיל איתה והעיקר הוא להתחיל כדי להגדיל את הנוכחות האורגני.
ש: האם כדאי לעשות קמפיין במנוע החיפוש של בינג?
ת: באופן אישי עוד לא יצא לי לעשות זאת, אך זה יכול לעבוד וממה שידוע לי, המחירים זולים יותר מאשר פרסום בגוגל. יש עוד המון מקורות תנועה ובהם: אינסטגרם, פורומים, פייסבוק, ווטסאפ ועוד.
ש: באיזה תנועות אפשר שלא לבנות אתר?
ת: לא חובה לבנות אתר אך אפשר. האתר יעיל לטווח הארוך ובאופן אישי, במתכונת שאני עבדתי, האתר באופן אוטומטי הצליח להביא בין 2-3 מכירות בשבוע.
הנושא של תנועה בתחום שיווק שותפים ובאינטרנט הוא נושא רחב ויש המון מידע עליו. הדרך הטובה ביותר לדעת טוב יותר כיצד להתחיל ולהתקדם היא להוציא כסף ולהתנסות.
מה ההבדל בין שלושת התנועות שנוביל להצעת אפיליאייט
מה זה תנועה חמה ומה זה תנועה קרה? הקבוצה פורסמה באופן חינם, לאט, לאט היא קיבלה פרסום אורגני ואף אחד לא שילם כסף כדי להביא תנועה לקבוצה.
בפעם הראשונה שהגעת אל הקבוצה, נחשבת לתנועה קרה.
לאחר שכבר נחשפת לתכנים של הקבוצה, התחלת להיחשב בתנועה חמה.
שיווק בשתי מילים = מערכת יחסים
אם קהל מסוים אשר שייך למוצר או תחום מסוים מנהל איתי מערכת יחסים, התנועה היא חמה.
מערכת היחסים היא ההבדל בין תנועה קרה וחמה. לצורך העניין, אם היית רואה עכשיו קורס שיווק שותפים, לא בטוח שהיית קונה את ההצעה בפעם הראשונה שנחשפת אל ההצעה. אך אם זו כבר יש בינך לבין מוכר הקורס (כמוני) מערכת יחסים, ישנו סיכוי גדול יותר שתתקבל אצלך החלטה לקנות את הקורס.
איך אפשר לבנות מערכת יחסים?
מה שרוב המשווקים המתחילים עושים הוא לקחת דף מכירה מרשת השותפים, דף אשר יש לו כוונה אחת ברורה, לשכנע לבצע קנייה. דף זה מעביר לדף רכישה או סליקה לצורך השארת פרטי כרטיס האשראי. רוב המשווקים המתחילים מקדמים רק את הדף הזה ואז השיווק צריך להיות מאד ספציפי כדי לגרום לגולשים לקנות.
תמיד יהיו אנשים שיקנו מחשיפה ראשונה לדף המכירה אך הסיכויים לכך קטנים ואחזור המכירות יהיה קטן מאד. האנשים אשר יקנו יגיעו כבר מוכנים לקנייה וההצעה שלנו פשוט “תתאים להם” אך רוב האנשים אינם כאלה והתפקיד שלנו הוא להעביר אותם תהליך.
הבעיה עם דף המכירה היא שהוא לא שלנו. דף זה שייך לבעל המוצר ולנו אין דרך לדעת מה קרה ברגע שהבאנו תנועה לדף זה ואין לנו דרך לעקוב אחר התנועה.
אסטרטגיה נוספת שנוכל להשתמש בה היא יצירת דף נחיתה והמטרה של דף הנחיתה היא אחת – לאסוף נתונים.
כל מה שנצטרך לבקש בדף הנחיתה זה את הפרטים הרלוונטיים עבורנו. זה יכול להיות טלפון או כתובת אי-מייל כאשר לרוב בתחום שיווק שותפים כל שנרצה הוא פרטי האי-מייל ולאחר שיהיו לנו את הפרטים הרלוונטיים נוכל להתחיל לשלוח מיילים שונים ולקשר את דף המכירה של ההצעה אותה תכננו לקדם.
מה עושה התהליך הזה?
הוא גורם לקהל להיות מוכנים יותר לקנייה והופך אותם לתנועה חמה.
כיצד עובד דף הנחיתה?
- נפרסם מודעה בה נבטיח דבר מה שנמצא בדף הנחיתה.
- לחיצה על המודעה תעביר את הגולשים אל דף הנחיתה.
- בדף הנחיתה נציע מתנה בתמורה לקבלת האי-מייל.
למשל: “כדי לקבל את הסרטון המהפכני שמלמד אותך איך לרזות מהר – השאירי מייל”
בצורה זו הגולשת (או הגולש כמובן) עברה תהליך. בשלב הראשון היא ראתה מודעה שמצאה חן בעיניה, לאחר מכן היא השאירה פרטים בדף הנחיתה, אחר כך היא צופה בסרטון ולבסוף היא יכולה להחליט אם לקנות את המוצר שנציע לה או לא. מדובר על דרך וככל שהגולשת עוברת עוד שלב כך היא עוברת תהליך מתנועה קרה לחמה.
ההצעה שלי עבורך היא תמיד לתת דבר מה בחינם. אני לא מפרסם בפייסבוק מוצר למכירה אלא תמיד משהו חינמי, מפנה אל דף נחיתה ורק לאחר שיש לי את המייל של הגולשים אני מנסה למכור דבר מה.
זו השיטה הטובה יותר להוביל למכירות בתחום שיווק שותפים. במקום להביא את הגולש אל דף המכירה ולצפות ממנו לקנות מיד, להעביר אותו תהליך ולהכין אותו לקנייה. לעתים דף המכירה יכלול טיפים חינמיים או מתנה שבסופה מתבצעת המכירה.
במקום להביא את הגולש למוצר ולמכור לו מהרגע הראשון, נוביל אותו למתנה חינמית אשר מעשירה אותו ורק לאחר מכן נמכור לו. בהצעות רבות בקליקבנק יש בדף המכירה חומרים בהם אפשר להשתמש כמו סרטונים, טיפים ועוד.
המהלכים הקטנים כמו השארת כתובת האי-מייל וצפייה בסרטון, הופכת את הצד השני למחויב ולהרגיש שהוא חלק מהתהליך ובעצם בכך הוא הופך להיות קהל חם.
את המדריך או המתנה נצטרך להכין עבור הגולשים שהשאירו את הכתובת שלהם.
הדבר הבא שנוכל לעשות הוא להעביר מדף הנחיתה ישירות אל דף המכירה ושם למכור לו או לבצע פעולה חכמה יותר: העשרה + מכירה. הגולש אשר השאיר את הפרטים בדף הנחיתה ירצה לקבל את המתנה, הוא יפתח אותה, ילמד מאתנו ובסיום המתנה כבר תתחיל המכירה.
אנחנו יכולים לבנות בעצמנו את ההצעות וברגע שיש לנו את כתובת האי-מייל של הגולש אנחנו יכולים להמשיך לשלוח טיפים, לחמם את הגולש, לפתח יחסים ולהציע לו מדי פעם לקנות דבר מה. הרעיון הוא ליצור מערכת יחסים ולהפוך את הקהל הקר לקהל חם.
שאלות ותשובות על אפילאייט מתוך ההדרכה
ש: כשאתה מציע משהו בחינם, האם אתה מקבל את זה ממי שמפרסם אותו?
ת: לכל מוצר בקליקבנק יש דף שותפים של המוכר של המוצר. הרבה פעמים נמצא שם גם מדריך בחינם או משהו שאפשר לתת בחינם. אם לא, אנחנו יכולים לקנות PLR שזה מוצר שנקנה את הזכויות שלו וכמובן נוכל לכתוב בעצמנו.
ש: האם עדיף להתחיל בישראל או בחו”ל?
ת: פעמים רבות קשה למצוא הצעות בישראל ואם האנגלית שלך טובה, כדאי לפרסם באנגלית (או להיעזר בעוד מישהו).
ש: איפה אפשר למצוא סרטונים טובים ואמינים על אפיליאייט?
ת: אפשר למצוא במקומות רבים באינטרנט וגם כאן באתר. אפשר לבצע ניסוי וטעייה וכמובן לגשת לקורס וללכת צעד אחר צעד בצורה מסודרת. כמובן, לא חובה.
ש: מה הדרך הכי טובה לעבוד? עם פרסום ממומן או אורגני?
ת: כדי להיות משווק אפיליאייט מומלץ לעבוד עם פרסום ממומן. דרך תנועה ממומנת אפשר להביא יותר לידים. באופן אישי, אני מביא מדי יום 20-30 לידים במחיר של 120 ₪ (נכון למאי 2017). הממוצע שלי עומד על 5 ₪ ביום והמכירות יכולות לעמוד על 5-6 מכירות ליום למוצר שהוא לא יקר.
ש: איך מומלץ להתחיל באופן אורגני? פייסבוק או פורומים?
ת: בפייסבוק לא קל להתחיל אורגני אך הדבר אפשרי ואני באופן אישי לא מכיר אסטרטגיה לפייסבוק. באופן כללי, מי שרוצה לקדם באופן אורגני, ההמלצה שלי היא לפתוח אתר פרטי במערכת כמו וורדפרס וכן לפתוח ערוץ יו-טיוב. גם פורומים יכולים להביא לתנועה אורגנית.
ש: היכן אפשר לפרסם מוצרים בחו”ל?
ת: ממש כמו מוצרים מישראל. אפשר לפרסם בפייסבוק, יו-טיוב, אינסטגרם ועוד.
ש: באפיליאייט, מתי נכון להשתמש בדף נחיתה ומתי בקישור ישיר?
ת: אני תמיד ממליץ להשתמש בדף נחיתה וכשאלמד מה זה רימרקטינג אפשר יהיה לבצע קישור ישיר. הדבר תלוי מאד גם בקהל שלנו ובהצעה. למשל, מישהו שמעוניין לעבור דירה ומחפש משאית להובלה יחפש פתרון עכשיו ולא לעבור תהליך שיווקי שלם ואז הטוב ביותר הוא לפרסם מספר טלפון ופרטים כך שיוכל ליצור קשר מיד. במקרים אחרים כמו הורדה במשקל, ההמלצה היא להשתמש בדף נחיתה.
ש: דרך איזה ממשק מומלץ להקים דפי נחיתה?
ת: ישנן כמה מערכות וכל אחד יכול להמליץ על מערכת אחרת. אישית, אני אוהב להשתמש במערכת של viplus, ממשק בעברית נוח לשימוש. שלח מסר גם עושים עבודה טובה, קלה להתמצאות והמחירים דומים למערכת הראשונה. שני הממשקים מאפשרים להתנסות חינם עד לכמות מסוימת של כתובות. מערכת נוספת היא active trail שהיא נוחה מבחינת יצירת ממשק אוטומטי.
ש: מתי כדאי להתרכז בקידום אורגני?
ת: ההמלצה האישית שלי היא להתייחס אל קידום אורגני כפעולה ארוכת טווח. אם יש לך כוונה להישאר באותו התחום לאורך זמן, אז כדאי להשקיע בקידום זה.
ש: כיצד עובד אדסנס?
ת: מי שרוצה להרוויח כסף מאדסנס צריך לדעת כי המחיר יכול להשתנות והדבר תלוי בתחום.
ש: האם דף פייסבוק הוא טוב בתור דף נחיתה?
ת: לא. דף פייסבוק הוא לא דף נחיתה וזאת כיוון שאין לנו שליטה עליו והוא לא מאפשר לנו לאסוף את הנתונים הרלוונטיים עבורנו.
ש: האם ההמלצה היא לפרסם לפי מכירות או לפי לידים?
ת: מודעות המבוססת לידים מחזירות את ההשקעה די מהר אך הן דורשות מיומנות. באופן אישי, לי יותר קל לפעול על פרסום לפי מכירות.
ש: האם חובה לרכוש דומיין כדי להמשיך לעבוד בתור אפיליאייט?
ת: לא. אין כל חובה לרכוש דומיין ואם כן, העלות של הדומיין היא מינימלית וההשקעה לא גבוהה.
ש: איך מתחילים?
ת: מציאת הצעה, להביא תנועה חינמית וממומנת ולמי שנעול על התחום, להביא גם תנועה אורגנית.
אני רוצה שיהיה לך קל להתחיל לעבוד עוד היום ולשם כך אני מעניק את הידע ומראה לך את התמונה הגדולה. כדי להצליח צריך יצירתיות, אך הדבר אפשרי.
לאחר מכן לחשוב על דף נחיתה, בניית מדריך חינמי, להתחיל לעבוד עם מערכת דיוור. ההתחלה היא קידום חינם וממומן וללמוד בדרך זו, אפילו לפני שיש לך דף נחיתה ומדריך חינמי. המטרה היא להתחיל לעבוד.