היי,
ההדרכה הקרובה היא חשובה מאד עבור כל מי שרוצה לעבוד בתחום שיווק שותפים ולעשות זאת בצורה חוקית. הפעם אני לא לבד ויחד עם אבירם, רואה חשבון, הכנו עבורם את ההדרכה:
איך לעשות כסף באינטרנט בצורה חוקית
הרבה פעמים אנשים בתחילת הדרך בשיווק שותפים ובעסקים באינטרנט לא יודעים שצריך לבוא ולדווח על ההכנסות. בבית הספר לא מלמדים שישנה בירוקרטיה מול המדינה וגם אני בעצמי לא התנהלתי נכון בתחילה ומעבר לכך שהדבר יכול לגרור לקנסות ולהאשמות פליליות, כפי שתבינו בהמשך, מסתבר שהתנהלות נכונה יכולה לחסוך לא מעט כסף (והרבה כאב ראש).
ההדרכה החשובה הזו תענה על השאלות:
- מתי צריך לפתוח תיק במס הכנסה?
- איך פותחים עסק בצורה חוקית?
- מהו עוסק פטור?
- מהו עוסק מורשה?
- מהן עמלות תשלומי פייפאל ואשראי?
- ועוד…
כל הנושאים הללו יכולים להיות מבלבלים וכדי לעשות סדר, הבאתי אל הדרכה זו את רואה החשבון אבירם קריו.
קצת על אבירם קריו:
אבירם קריו, בעל משרד רואי חשבון בתל אביב. המשרד מחזיק רואי חשבון, מנהלי חשבונות, יועצי מס. המשרד נותן שירותי לעצמאיים וחברות ומתעסק במיסוי על כל הרבדים, לרבות מיסוי בישראל, בחו”ל, בענפים שונים במשק ואחד מהם הוא כל הפלטפורמות האינטרנטיות וכל סוגי המסחר שקיימים.
אבירם מעורב בפורום ושם לב כי שאלות פיננסיות חוזרות על עצמן כל הזמן. “חסר לנו במדינה חינוך פיננסי. לתת לאנשים כבר מגילאי התיכון ידע כך שידעו כיצד להתנהל, לקרוא דפי בנק, לדעת מושגים כלכליים וגם להכיר את רשויות המס.” אבירם מוסיף כי הוא רואה אנשים גם בגילאי 25-30 ומעלה אשר לא מכירים את המושגים השונים, לא יודעים מהו מס הכנסה, מע”מ ונוספים.
סקירת רשויות המס ברמת המאקרו
רשות המיסים – השם הכולל המאגד בתוכו את רשויות מס הכנסה, מע”מ ומיסוי מקרקעין. הרשות פועלת על ידי המדינה והתפקיד שלה הוא לגבות “מס אמת” ובכך לממן גופים שונים של המדינה.
ביטוח לאומי – מקבל את קצבאות הביטוח שלנו וכך מממן את קצבאות הזקנה וקצבאות נוספות. התפקיד של הביטוח הלאומי הוא לביטחון הפרטי שלנו.
לרשויות יש את הכוח לחוקק תקנות וזאת בשיתוף פעולה עם הממשלה. המסים נגבים מכוח חוק ולמס הכנסה יש את האישור לבקש דיווח הכנסות ולא רק מעצמאיים. דוגמה לכך היא במקרה של אדם אשר רוכש דירה, מס הכנסה יכול להתבקש להציג את מקור ההכנסות כדי לוודא שהן אכן תואמות את הוצאותיו.
הרשויות השונות קשורות זו בזו, הן מחליפות מידע בניהן ויותר מכך, ישנה החלפה בין רשויות המס בישראל לבין רשויות המס במדינות אחרות בעולם ומכאן חשוב להבין:
כל מי שחושב שפתיחת חשבון בפייפאל או בחו”ל תיתן לו “פטור” ממיסים ואפשרות לפעול “מתחת לרדאר” בלי שרשויות המס יידעו מכך, טועה ובגדול. הכול מדווח.
מס הכנסה שולח את בעלי המקצוע: רואי החשבון, יועצי המס ומנהלי החשבונות, להיות בטווח שבין הרשות לבין הציבור. אחד מהתפקידים שלנו הוא להדריך את העוסקים כיצד לנהל את החשבונות וכיצד לפעול מול הגופים השונים.
סיכום ביניים:
ישנם גופים גדולים, אין איך להתחמק מהם והדרך הטובה והבטוחה ביותר להתנהל, להרוויח ולשמור על הכסף שלנו, הוא לעבוד בצורה חוקית, כמו שצריך.
אנשים חושבים שהדרך הנכונה לעבוד היא “לעשות קומבינות” אך זה לא עובד ובוודאי שזו לא דרך עבודה.
שאלה שלי אל אבירם:
אני לא ידעתי בתחילת הדרך שאני חייב בדיווח לרשויות. במשך תקופה של כחצי שנה, בגיל 22, בכלל לא ידעתי מה עליי לעשות והנה השאלה הראשונה שלי: “מישהו שרק התחיל בשיווק שותפים, אולי אפילו עובד תוך כדי במקום אחר, לא מכניס יותר מדי כסף, האם יש לו חובת דיווח?”
אבירם:
כן. על כל אחד אשר מרוויח כסף חלה חובת דיווח. המיסוי בישראל חל על האדם כל עוד הוא אזרח ישראלי ומרכז חייו בישראל (כלומר, טיול לחודשיים לתאילנד ועבודה תוך כדי לא נותן פטור דיווח). לשם דיווח והתנהלות ישנה אפשר לבחור באחת מההתאגדויות הבאות:
- חברה – ההתאגדות הגדולה ביותר שהיא גוף משפטי נפרד מהאדם.
- עוסק מורשה – התאגדות של האדם אל מול הרשויות.
- עוסק פטור – התאגדות של אדם מול הרשות, מיועד לעסקים בעלי הכנסה שנתית של עד 100,000 שקלים.
כדאי לדעת: עצמאי לא חייב להחזיק ברואה חשבון. מי שרוצה לחסוך בשכר טרחה, יכול לעשות זאת בעצמו.
בעת פתיחת עסק יש להגיע אל שלושת הגופים ולהירשם מולם:
- מע”מ – ארגון אשר מקבל מס מחזור. זה לא אמור להשפיע עלינו, אך זה נותן אינדיקציה על הפעילות שלנו, על מחזור ההכנסות. בפגישה הראשונית במע”מ ישאלו אתכם אם אתם רוצים להיות “עוסק פטור” או “עוסק מורשה”. עוסק פטור משמעותו פטור ממע”מ והוא חייב בדיווח אחת לשנה על כל העסקאות. אם הפתיחה היא של עוסק מורשה, אז יש להוציא חשבוניות מס ולדווח כל חודש או כל חודשיים למע”מ. זה ההבדל המשמעותי ביותר בין השניים.
- מס הכנסה – פתיחת תיק בתור עוסק עצמאי. אפשר לפתוח את התיק תוך כדי עבודה במקום עבודה כשכירים, אין התנגשות בין השניים.
- ביטוח לאומי – ישנן שתי הגדרות: עצמאי קטן אשר אינו מחויב לשלם ביטוח אך גם אינו מבוטח מבחינת המדינה, עצמאי רגיל אשר מבוטח כמו כל אחד המשלם ביטוח לאומי. מבחינת התשלום הוא זהה לשכיר. אין הבדל במיסוי בין עצמאי לשכיר.
רואה החשבון יגבה בעבור פתיחת תיקים בין 500-700 שקלים וישנם שלא ידרשו תשלום, בהתאם לאופי העבודה ולרואה החשבון. היתרון של רואה החשבון הוא שיש לו את היכולת לראות את כל הנקודות הקטנות, הוא יבצע את ההגדרות כראוי והוא נותן התחלה טובה ופשוטה.
כל הרשויות מחוברות זו לזו ותהליך פתיחת העסק קצר ופשוט.
תהליך דיווח על הכנסות שיווק שותפים זהה לכל עסק:
אדם אשר אין לו עדיין הכנסות יכול לפתוח עוסק פטור ולתת דיווח לאחר שנה קלנדרית (הדיווח מתייחס לחודשים ינואר עד דצמבר). לאחר כשלושה עד ארבעה חודשים מסיום השנה אפשר להגיש דיווח הכנסות על השנה הקודמת.
ישנם טפסים מובנים של הרשויות, עלינו למלא את ההכנסות, ההוצאות ובהתאם מחושב התשלום עבור מס הכנסה. מס הכנסה יתבצע על פי הרווחים (כלומר, הכנסות בניכוי הוצאות). זה לא קשור למשכורת, גם עצמאיים וגם שכירים צריכים לדווח על הכנסותיהם לרשויות המסים.
מס הכנסה יתחשב במרכיבים שונים כולל האם בוצעו תשלומי מקדמות. מקדמות הן הערכה כמה אנחנו חושבים שנרוויח השנה ופשוט יש תשלום כל חודש או חודשיים, בהתאם לאופי התיק. תיק חדש בדרך כלל לא ישלם מקדמות עד שיתקבל דו”ח ראשון.
מס הכנסה וביטוח לאומי מעוניינים בדיווחים ענייניים וזאת כדי להעניק כיסוי התואם את ההכנסות.
אפשר לפתוח תיק גם כאשר אין כל רווח ואפשר לדווח גם על הפסדים
את ההפסדים אפשר לקזז מהכנסה נוספת. כלומר, שכירים אשר במקביל פותחים עסק, יכולים לדווח על כל ההוצאות: קמפיינים ממומנים, הוצאות על קורסים ועוד ובפועל לשלם פחות מס הכנסה עבור ההכנסה ממקום העבודה.
למי שאינו שכיר ומציג הפסדים, הקיזוז יעבור לשנה הבאה וכך משנה לשנה, עד שאפשר יהיה להשתמש בקיזוז. הקיזוז יתבצע מול כל הכנסה (שכיר, שוק ההון, שיווק שותפים ועוד).
בתחילת הדרך אפשר פשוט לפתוח תיק עוסק ולפעול על פי חוק. בדרך זו אפשר להצהיר על ההפסדים ולהתקזז מול הכנסה קיימת או עתידית.
ישנה דרך נוספת “לצבור” את ההפסדים: מע”מ מאפשר לא לדווח במשך חצי שנה ועד לשנתיים אפשר לדווח את ההוצאות אחורה.
חשוב לדעת כי ישנן הגדרות להוצאה מוכרת. אפילו אחזקת הרכב (או הקטנוע ונסיעות ברכבת) יכולות להיות תקפות להוצאה.
באופן אישי, אני יכול להעיד כי לא ידעתי את זה. בשנתיים אשר קדמו לפתיחת העסק האישי שלי, הוצאתי קרוב למאה אלף שקל על סמינרים, תוכנות ועוד ויכולתי להתקזז על כל אלה, אך לא עשיתי זאת בשל חוסר ידע. אני מקווה שאני חוסך לך ברגע זה הוצאות שלא לצורך.
שני סוגי העסקים ואופי הדיווח:
עוסק פטור – עד להכנסות של 100,000 שקלים בשנה (לא רווחים, הכנסות). עוסק זה צריך להוציא בעבור כל הכנסה קבלה. לא חשבונית. מס הכנסה קבע כי יש להוציא קבלה ברגע שקיבלנו כסף. אם יש לנו כסף בקליק בנק, אנחנו יכולים להמתין עם הוצאת הקבלה עד לרגע שהכסף עומד לזכותנו ואנו יכולים להשתמש בו. עוסק פטור אינו מוציא חשבונית, הוא לא משלם מע”מ ואינו זכאי לקבל החזר בעבור המע”מ).
אם העוסק הפטור התבקש לשלם מקדמות, יהיה עליו לשלם אותן, כנ”ל ביטוח לאומי שיהיה בסכום קבוע (אפשר לבצע הוראת קבע). מבחינת מס הכנסה, לרוב בתיקים קטנים, לא יבקשו תשלום מקדמות. פעם בשנה יש להעביר דיווח אל מע”מ ואל מס הכנסה.
המע”מ חל על עסקאות שהן בתוך ישראל או בגין נכסים שהם בתוך ישראל.
עוסק מורשה – עסק קצת יותר גדול אשר מחויב בתשלום למע”מ. המע”מ עומד היום על 17% והוא חובה מכל עסקה. בצורה פשוטה, על כל 100 שקלים ישולמו למע”מ 17 שקלים. החשבונית מחולקת לתשלום הבסיסי + תשלום מע”מ.
במקרה של מע”מ ישנו חיוב וזיכוי = ברגע שגבינו תשלום, עלינו לגבות בסיס + מע”מ ולשלם את המע”מ לרשות. ברגע שקנינו ושילמנו מע”מ נקבל החזר ממע”מ. לדוגמה, מכרנו מוצר ב-100 שקלים, יהיה עלינו לשלם 17 שקלים למע”מ. במקביל רכשנו מוצר ב-50 שקלים ומתוכם נקבל החזר של 8.5 ממע”מ. בסך הכול יהיה עלינו לשלם 8.5 שקלים.
סיכום ההבדלים בין שני סוגי העסקים בטבלה:
עוסק פטור | עוסק מורשה |
הכנסות עד 100,000 ₪ בשנה. מעבר לכך יש לעבור לעוסק מורשה. | כל אחד יכול לפתוח וחובה על עסק בעל הכנסות העולות על 100,000 ₪ בשנה |
אינו משלם מע”מ. | משלם מע”מ. |
אינו מקבל החזרי מע”מ. | מקזז תשלומי מע”מ. |
אפשר לחזור לעוסק פטור רק לאחר שנתיים של דיווחים הנמוכים מ-100,000 ₪. | אפשר לעבור בכל רגע נתון ללא כל מגבלה. |
חובת דיווח שנתית לרשות המס. | חובת דיווח חודשית או דו חודשית. |
לרוב בתחילה לא ידרשו מקדמות למס הכנסה. | ידרשו מקדמות מס הכנסה. |
הוצאת קבלה. | הוצאת חשבונית קבלה. |
הדרכה זו התקיימה בלייב ואלו השאלות שעלו מהצופים:
האם חובה לפתוח תיק מתחת לגיל 18?
חובה לפתוח תיק כאשר ישנן הכנסות ומתחת לגיל 18 אך קטינים חייבים לגשת עם ההורים או האפוטרופוס.
עבור איזו תקופה אפשר לקבל החזר בדיעבד?
במקרה של מע”מ אפשר לקבל החזרים עד לתקופה של שישה חודשים ללא כל אישור מיוחד. מעבר לכך ועד לתקופה של שנתיים, יש לקבל אישור מיוחד על כך.
כיצד אפשר להוציא קבלה או חשבונית קבלה?
אפשר להדפיס פנקס, אפשר לקנות פנקס מוכן ואפשר פשוט להשתמש בתוכנות אינטרנט. תוכנות האינטרנט פשוטות מאד, קל להשתמש בהן והן נותנות פטור מניהול ספר “יומן תקבולים שלומים” אותו יש למלא מדי חודש. החלופה היא תוכנה וקל מאד להשתמש בהן.
הרווחים בשיווק שותפים הם במטבע זר, כיצד אפשר לדווח על ההכנסות כאשר השער מטבעו אינו יציב?
ביום קבלת התקבול זה היום בו מחושבת ההכנסה במטבע ישראלי. הדיווח הישראלי מתבצע בשקלים בלבד, ביום קבלת הכסף יש לבדוק את השער ולפיו להוציא חשבונית- קבלה או קבלה. הרווח מבחינת הרשויות הוא תמיד בשקלים.
חשוב לציין כי כל העמלות, כולל עמלות העברה ואחרות, הן הוצאה מוכרת לעסק במס הכנסה. במקרה של עסקאות בין מדינות אין מע”מ.
האם אפשר לעבור באמצע שנה בין עוסק פוטר למורשה ולקבל החזר מע”מ אחורה?
אם ההוצאות יהיו בתוך העוסק פטור, אי אפשר, אך אם לא התקבלו החזרים, אפשר. יש לשים לב שברגע שפותחים עוסק מורשה, אי אפשר לחזור לעוסק פטור במשך שנתיים (לצורך חזרה לעוסק פטור יש לדווח במשך שנתיים על הכנסות נמוכות מ-100,000 שקלים).
אם יש לי כסף בפייפאל – האם יש לדווח או רק כאשר הכסף נכנס לחשבון הבנק?
בהגדרה פייפאל הוא חשבון בנק לכל דבר ולכן חובה לדווח על הכספים. בשנת 2017 נתפסו לא מעט עסקאות שלא דווחו ובעלי החשבונות הואשמו אישום פלילי.
חשבונית לשכיר – עבודה מול חברות המוציאות תלוש שכר – כיצד זה עובד?
ישנן חברות אשר מוציאות חשבוניות עבור אנשים שלא רוצים לפתוח עסק עצמאי ובתמורה הן מקזזות את כל ההוצאות וכך גם עמלה. התחום הזה הוא תחום אפור, רשויות המס לא אהבו את זה בעבר, אך הדבר יכול לעבוד (מסריח אבל כשר). זה בעייתי בעיקר מבחינת ביטוח לאומי אשר רואה את האדם כעצמאי ולא כשכיר.
למי שאין רואה חשבון, מה עליו לעשות, כיצד עליו להתכונן?
מי שפתח תיק חייב לבצע דיווחים: מס הכנסה יבקש לבצע דו”ח שנתי ומע”מ אחת לשנתיים. רשות המס מעמידה מדי שנה עזרה למעוניינים במילוי הדו”ח וזאת ללא כל תשלום.
ניהול ספרים – האם חייבים ספר פיזי?
חובה לנהל ספר פיזי או תוכנה. החוק קובע שמס הכנסה יכול לדרוש ספר כיוון שאי אפשר להעלים ממנו עקבות. בקובץ אקסל אפשר לבצע שינויים ולכן הוא לא כביל.
איזו תוכנה אינטרנטית מומלצת?
כל עוד התוכנה מאושרת על ידי מס הכנסה, כל תוכנה יכולה להיות טובה.
האם זה מסובך להגיש דו”ח שנתי והאם אפשר לפנות לרואה חשבון לצורך דו”ח בלבד?
אפשר להגיש את הדו”ח לבד ואפשר לפנות אל רו”ח רק לצורך הדו”ח אשר יעלה 1500-2500 שקלים. היתרון של רואה החשבון הוא בעיקר כאשר ההכנסות גבוהות כיוון שיש לו יכולת לבחון לעומק את המספרים ולחסוך במס וגם ההוצאה בעבורו היא הוצאה מוכרת. הגישה הנכונה בעסק היא “רואה החשבון הוא הכנסה ולא הוצאה.”
איך מחושב ביטוח לאומי?
לפי הרווחים.
רגע של נימה אישית מפי אבירם
“אני רואה חבר’ה אשר מרוויחים כסף ולעתים אף המון כסף. ראיתי אנשים שהחליטו לעזוב את הארץ כדי לא לשלם מיסים. בשורה התחתונה יש להבין כי כל התעלמות וכל העלמת הכנסות היא חמורה והיא הכנסה שאי אפשר להשתמש בה.
בשלבים מתקדמים אפשר לבצע תכנוני מס ולבדוק באופן מעמיק אלו הוצאות יש לעסק וכיצד אפשר לשלם, באופן חוקי, פחות מס.
באופן כללי אפשר להגיד כי ישראל היא מקום נוח לעסקים בתחום המסחר האינטרנטי. ישנן הטבות מס מדהימות ומניסיון, חברות אשר מכניסות מיליונים, יכולות לקבל הטבות מס בתנאים שונים.”
עוד דבר שחשוב לזכור – עבירות מס הן עבירות פליליות.
עוד נקודה שכדאי להביא בחשבון והיא שבעלי עסקים יכולים גם לפנות לקבלת הלוואות מדינה. על פי אבירם הלוואות אלו אינן מומלצות, אך חשוב לדעת כי הן פתוחות רק בעבור עסקים.
עבודה מסודרת יכולה לחסוך זמן וכסף
המלצה – להיכנס לשיטתיות. להוציא דו”חות באופן קבוע, להיות עקביים, מסודרים ולהיות פתוחים מול רשויות המס. בעת הצורך, לפנות לרואה חשבון, להתייעץ, לבצע תכנון מס, לשאול שאלות ולא לעבוד ללא דיווח מתוך נקודת הנחה ש”יהיה בסדר”.
פעמים רבות, כשיש הרבה עסקאות, מתחיל להיות “בלגן” ולכן חשוב לבצע הרגלים חיוביים כבר מההתחלה ולנהל נכון את העסק. ההמלצה הכללית היא לעבוד עם תוכנות כאשר ישנן תוכנות שעובדות באופן אוטומטי עם פייפאל וכך הן חוסכות את זמן ההתעסקות של ניהול החשבון בעסק.
לסיכום, עבודה עם רואה חשבון חוסכת זמן, פחדים, תסכולים ובסופו של דבר יוצרת הכנסה.
אהבתם? יש לכם עוד שאלות? סתם הערות ודברים לשתף? זה הזמן להשאיר לי כאן הערה למטה ?