אנחנו הולכים לדבר הפעם על:
פרסום בשיווק שותפים
בתחילת הדרך בשיווק שותפים, עליכם לבחור את המוצר שאתם רוצים לשווק
לאחר שנרשמתם תקבלו את קישור השותפים האישי שלכם ואז ייתכן מאד שתעלה אצלכם השאלה: “איפה אפשר לפרסם את קישור השותף כדי שאנשים יקנו?”
המטרה שלכם צריכה להיות חשיפת קישור השותף שלכם כדי שאנשים ילחצו עליו ויקנו בסופו של דבר את המוצר.
אפשר לפרסם בשלל פלטפורמות: פייסבוק, יוטיוב, גוגל, מאמרים, אינסטגרם, בלוגים, קבוצות, בינג, אדוורדס, אורגני, תוכנות, חבילות טראפיק, ווטסאפ…
אני משער שחלק מכם מכירים את מקורות התנועה השונים, אך אני מאמין שהדרכה זו טובה גם עבורכם וגם עבור אנשים שאינם מנוסים בפרסום ושיווק.
בין אם יש לכם ניסיון ובין אם לא, זהו הטיפ הראשון שחשוב שתדעו:
לא מפרסמים קישור שותף באופן ישיר ויש לכך שתי סיבות:
- זה לא עובד – פרסום ישיר של קישור השותף פשוט לא עובד.
אנשים לא קונים מוצר מיד כשהם מגיעים אל קישור השותף.
בדרך כלל הקישור מפנה אל דף מכירה, דף שמשכנע אנשים לקנות… ורוב האנשים אשר נחשפים למוצר בפעם הראשונה לא מוכנים עדיין לקנות
(נסו לחשוב מתי בפעם האחרונה אתם קניתם משהו באינטרנט כשנתקלתם בו בפעם הראשונה).
- חסימה מפייסבוק – פייסבוק וכך גם אתרים רבים אחרים, חוסמים קישורי שותף.
המערכות מאתרות מיד את הקישורים ומזהות אותם כ”ספאם”. חשוב שתשימו לב כי פייסבוק יכול לחסום את הפרופיל שלכם בשל פרסום קישורים וזה משהו שאתם לא רוצים שיקרה.
הנה שני הדברים שאתם כן יכולים ואף צריכים לעשות:
- קישור למשפך שיווקי – אנשים לא מוכנים לקנות מכם בפעם הראשונה שאתם מפרסמים.
לכן, אתם צריכים להכין משפך שיווקי ולפרסם קישור למשפך.
קודם תתנו ערך, אחר כך, לאחר שאנשים יכירו אתכם ויהיו מוכנים לקניה, תפרסמו את הקישור למכירה.
- הסוואת קישורים – במקרה שאתם כן רוצים לפרסם קישורים בפייסבוק ורשתות אחרות, עליכם לפרסם לאחר שביצעתם הסוואת קישורים וגם על ישנה הדרכה באתר
שלושת דרכי הפרסום:
פרסום אורגני = פרסום תוכן רלוונטי ואיכותי.
פרסום חינם = פרסום ללא עלות.
פרסום ממומן = פרסום בתשלום.
ההבדל בין פרסום אורגני לבין פרסום חינם:
כדי להתחיל לענות על השאלה מה ההבדל בין השניים, נגדיר תחילה מהו פרסום אורגני ומהו פרסום חינמי.
פרסום אורגני הכוונה היא לתוכן שהוא צומח ומקבל חשיפה בזכות עצמו.
כל הרשתות החברתיות וכמעט כל אתר תוכן מציג לגולשים תוכן רלוונטי. רלוונטי משמעותו מעניין והמטרה של כל אתר היא שהגולשים יחזרו אליו כמה שיותר פעמים וישהו בו כמה שיותר זמן בכל פעם.
ניקח לדוגמה את YNET, לאתר יש מטרה לספק תוכן שיעניין אותנו והאתר כמו כל פלטפורמות התוכן מרוויח כסף מפרסום. ככל שהגולשים מגיעים אל האתר יותר פעמים וככל שהם שוהים בו יותר זמן, כך האתר חושף אותם ליותר פרסומות ומרוויח יותר. הדבר משותף לכל אתר תוכן, בכל העולם.
כדי להצליח לעשות זאת, האתר שואף לחשוף אותי למידע שהכי יעניין אותי ויש לו אלגוריתם מאד מתוחכם אשר נועד למצוא את התוכן המתאים ולהציג לי אותו. דוגמה נוספת היא יוטיוב אשר מציע לי כל פעם סרטונים נוספים שאני יכול לאהוב וכך בכל האתרים.
יוטיוב רואה מה מעניין אותי, במה אני צופה ומציע לי סרטונים תואמים. כך עובד גם פייסבוק וכל האתרים.
כל זה הוא פרסום אורגני – פרסום בו אנחנו מנצלים את האלגוריתם של אתר כלשהו כדי שהוא ייקח את התוכן שלנו, יבין שהוא רלוונטי ויציג אותו לכמה שיותר אנשים. ברגע שאני מצליח לגרום ליוטיוב להאמין כי הסרטון שלי רלוונטי עבור קהל מסוים, הוא יחשוף אותו וזה יהיה קידום אורגני.
מתוך זה עלול להשתמע שאי אפשר לקדם קישור בצורה אורגנית אך הדבר הוא הפוך: אפשר לקדם פוסט, סרטון ביוטיוב, מאמר ובתוך התוכן לשים את הקישור. כדי ליצור קידום ופרסום אורגני אנחנו חייבים ליצור תוכן.
יצירת תוכן יכולה להתבצע באופן עצמאי, דרך קניית תוכן (מוכן או שיכין עבורנו) ושיתוף תוכן.
גם תוכן ויראלי הוא קידום אורגני
ויראלי הכוונה היא שהפוסט, הסרטון, המאמר או כל תוכן אחר מקבלים חשיפה גבוהה והאלגוריתמים מזהים שמדובר בתוכן מעניין והם מקדמים אותו ללא כל התערבות מצדנו.
בגדול, ויראלי = אורגני על סטרואידים…
פרסום חינמי
בשורה התחתונה – אין דבר כזה פרסום חינם (קצת ספויילר). אפשר להתווכח על כך ויכול להיות שמשווקים אחרים יגידו שאני טועה, אך מדובר באינטרפרטציה ולא במה שקורה בפועל. אין דבר כזה פרסום בחינם. אפילו העלאת סרטון ביוטיוב, פעולה שלא חייבת לעלות כסף, היא לא חינמית אלא קידום אורגני.
כאשר אנשים אומרים את צמד המילים “פרסום חינמי” הם מתכוונים לשימוש בתוכנות שונות שהן חינמיות, תוכנות אשר אמורות להביא חשיפה או פרסום.
התוכנות האלו יכולות לפזר סטטוסים בקבוצות שונות בפייסבוק, לשלוח הודעות אוטומטיות ואף לפרסם על הקיר האישי. כל אלו הן פעולות אוטומטיות אשר באמת לא עולות כסף כי התוכנות הן חינמיות. אבל… הם גם לא אורגניים.
החומר אשר התוכנות האלו מפזרות הוא תוכן לא איכותי. האלגוריתם מזהה שמדובר בפרסום לא איכותי והוא יפעל כדי לדחוק אותו החוצה. נכון, אפשר לפרסם דרך התוכנות האלו בחינם, אך הפרסום לא אפקטיבי ואף חמור מכך, הוא עלול לגרום לאלגוריתם לזהות אותו כספאם ולפגוע בנו.
המטרה של הפלטפורמות האינטרנטיות היא למשוך אנשים ולהשאיר אותם בתוך הפלטפורמה. ברגע שהפרסום שלנו לא איכותי, האלגוריתמים של האתרים השונים לא יקדמו את התוכן וינסו להוריד את החשיפה כמה שיותר. זה מה שאנשים קוראים לו פרסום בחינם וזה על גבול הספאם.
יש שתי בעיות בפרסום חינמי, לא מעניין, שהוא על גבול הספאם:
- הפלטפורמות מנסות לדחוק את התוכן כמה שיותר מהר ופועלות להפחית את החשיפה שלו.
- הגולשים מאד רגישים לספאם, לפרסום ולניסיונות למכור. פעולות ספאם גורמות לאנשים להתעצבן ומכאן לכך שאנשים לא יקנו מאתנו.
רוב האנשים יגיבו לקבלת פרסום חינמי שהוא ספאם לסגירתו ולסילוק שלו מהמרחב שלהם. הפרסום מעורר עצבים, לא רק בשל אופי התוכן אלא בשל הדרך בה הוא הגיע אל הגולשים. זו דרך שאינה ממירה ללידים ואינה יוצרת מכירות.
פעמים רבות פרסום בחינם גורם לנו לעבוד קשה יותר, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך והדבר נכון לפרסום בכל פלטפורמה. התוצאה יכולה להיות: אנשים שלא יהיו מרוצים (וזו התוצאה הטובה ביותר), תיחשבו כספאם ותיחסמו בקבוצות שונות.
אני מקווה שבשלב זה ברור לכם כי הפרסום הנכון מבין השניים הוא פרסום אורגני. המטרה היא ליצור חשיפה, לגרום לאנשים לעקוב אחריכם ולעניין את הגולשים. אנחנו צריכים לתרום לגולשים, למשתמשים ותת ערך.
ככל שיותר אנשים יגיבו לפוסטים ולתוכן האורגני, כך האלגוריתם יאתר כי מדובר בתוכן מעניין ויגביר את החשיפה אליו. שיטה טובה לקדם את התוכן היא שידורי הלייב של פייסבוק. זוהי פלטפורמה אשר יוצרת, נכון להיום, את התוכן האורגני החזק ביותר בפייסבוק וזאת בשל התרומה שלו לפלטפורמה.
הסוד שלי לפרסום:
יצירת תוכן איכותי הוא הדרך הטובה ביותר לפרסום. הוא מעלה את העניין של הגולשים בי, גורם להם להירשם כלידים ובסופו של דבר לרכוש.
אני מעניק הרבה מאד ידע חינמי וזוכה לחשיפה גבוהה גם בקבוצת הפייסבוק, גם בפרופיל האישי, גם ביוטיוב וכך יוצר עניין, אנשים נרשמים לרשימת התפוצה ובסופו של דבר רוצים לרכוש ממני.
לסיכום, ההבדל בין אורגני לבין חינמי:
אורגני = תורם למשתמשים ותורם לפלטפורמה. מדובר בביצה ותרנגולת, שני דברים שמזינים זה את זה ואם התוכן ממש טוב הוא גם הופך להיות ויראלי.
חינמי = אין שום תוכן והפלטפורמה מנסה להוריד אותו. במקביל, האנשים לא אוהבים אותו, מתעלמים או מדווחים עליו כספאם.
אף אחד לא מלמד את זה ולכן חשוב לי להסביר את זה וללמד אתכם מתוך הניסיון שלי
עכשיו, לאחר שהבנתם את ההבדלים בין התוכן החינמי לאורגני, זה הזמן שלכם להפוך את הפרסום החינמי לתוכן וכדי להמחיש זאת מצורפת דוגמה.
פוסט שהוא לא תוכן:
פוסט זה למעשה צועק “תלחצו עליי, תלחצו עליי, תביאו לי כסף…”
התוצאה: הגולשים לא אוהבים, פייסבוק (או כל פלטפורמה אחרת) לא אוהב והפוסט יעלם.
במקום זה, הנה פוסט שעל פניו המטרה שלו דומה, אך הוא עושה זאת בדרך אורגנית:
אחרי פוסט כזה יש תגובה, אנשים יראו את הסרטונים מההתחלה ועד הסוף, הם יעשו לייק, אולי אפילו ישתפו. זהו אולי לא הפוסט הכי טוב, אך הוא יכול לעבוד הרבה יותר מהאפשרות הראשונה ואפילו להפוך לוויראלי.
גם בפרסום הממומן ישנה משמעות לתוכן. פרסום טוב יהיה מופץ טוב יותר, יגרום ליותר תגובות (מה שמתבטא בלידים ומכירות) והוא יהיה זול יותר מפרסום שאינו איכותי.
הפרסום הממומן נבדק גם הוא על ידי הפלטפורמות השונות וכולן בודקות כמה הוא רלוונטי ומעניין. יוטיוב בודק כמה זמן אנשים צופים בסרטון, האם הם עצרו ויצאו באמצע, האם הם עברו חלון, האם הם הגיבו, עשו לייק והאם הם נרשמו לערוץ. בהתאם לכל אלה יוטיוב קובע אם התוכן ראוי להיות וויראלי או לא.
במקרה של פייסבוק, אם האנשים לחצו לקרוא עוד, אם הם הגדילו את התמונה, הגיבו, עשו לייק (או כל פרצוף אחר) ושיתפו, הפלטפורמה תקדם את הפוסט.
במקרה של גוגל, האלגוריתם יודע לזהות כמה זמן אנשים היו באתר, האם הם צפו ביותר מדף אחד והאם הם חזרו שוב לאתר.
פרסום ממומן
הפלטפורמות השונות, בהן בין היתר: פייסבוק, גוגל ויוטיוב, מרוויחות כסף מפרסומות. יש להן עניין שאנחנו, בעלי העסקים והמשווקים, נפרסם באופן ממומן. הפלטפורמות הן חינמיות, הן מציעות מגוון רחב של תכנים לצד פרסומות. אם הגלישה ברשת הייתה נעשית רק על ידי משווקים, לא היו מגיעים מפרסמים ואם רק גולשים היו מגיעים אל הרשת, הרשת לא הייתה רווחית.
לכן, כל פלטפורמה צריכה את שני הצדדים וכל אחת זקוקה לגולשים ולמפרסמים.
אם אני אפרסם פרסום ממומן, למשל בפייסבוק, כשהמטרה היא רק לפרסם ללא ערך, פייסבוק יפרסמו אותי, אך התשלום שיגבו ממני יהיה יקר. בצורה כזו אני יכול להתקדם, קצת, בעלות גבוהה, אך להתקדם.
לעומת זאת, אם הפרסום שלי יהיה פרסום עם תוכן איכותי אשר מעניין את הקהל שלי, פייסבוק יוריד עלויות ויפרסם את התוכן שלי יותר. בעזרת תוכן טוב אפשר להגיע לעלויות של X0.0 שקל לקליק (כלומר, מתחת לעשר אגורות).
פרסום תוכן יעלה פחות מפרסום מודעה
כל הפלטפורמות עושות כסף ממפרסמים ואפשר לראות שישנם סוגים שונים של פרסום:
- פרסומות – ברשתות החברתיות ובגוגל, הפרסומות משתנות בהתאם לקהל היעד ונמצאות באזורים שונים של האתר.
- באנרים – באתרים הגדולים כמו מאקו, YNET ודומיהם, ישנם באנרים המיועדים לפרסומות ומהן מרוויחים האתרים.
- טאבולה ואווטבריין – קידום מאמרים באתרים גדולים אשר מאפשרים לנו לפרסם אותם תמורת תשלום.
מילת המפתח של כל הפלטפורמות היא “איזון” – לגרום לגולשים לחוויית גלישה טובה, מתן תוכן אשר רלוונטי עבורם ותוך כדי לקבל תשלום עבור הפרסום.
לנו יש אפשרות לנצל את האיזון לטובתנו ולגרום לכך שהפלטפורמות יעזרו לנו להתקדם.
אם אנחנו נותנים תוכן טוב, אנחנו יכולים להתקדם וברגע שאנחנו מקדמים את התוכן בתשלום, אנחנו יכולים להגיע גבוה וזו צריכה להיות המטרה שלנו.
אנו זקוקים לשני אלמנטים כדי שהדבר יצליח
אלמנט ראשון – התוכן.
אלמנט שני – קהל.
יש להתאים בין התוכן (המסר) לבין הקהל. ברגע שאנחנו קולעים ומאזנים בין השניים, נוכל לעלות למעלה.
חשוב לזכור, פייסבוק וכל פלטפורמה אחרת תיתן לנו לפרסם, אך המטרה שלנו היא להשיג את מקסימום החשיפה במינימום תשלום ולגרום למקסימום תגובה.
כאשר אין התאמה בין התוכן לבין הקהל שהגדרנו או כאשר התוכן לא טוב, גם פרסום ממומן ישיג תוצאות נמוכות בשל חשיפה מינימלית. האלגוריתם של המערכות השונות יודע לבחון את הפרסום שלו ויחליט אם הוא מתאים לקהל או לא.
זה נכון לכל פלטפורמה שאנחנו מפרסמים בה
מה שאנחנו עושים זה למעשה “להפריע” – אנחנו מציקים לאנשים באמצע משהו. הגולשים יכולים להיות באמצע סרטון ביו טיוב, באמצע קריאת פוסטים בפייסבוק ועוד שלל פעילויות ו”פתאום” אנחנו באים עם הפרסום שלנו. רוב האנשים יתעלמו מהפרסום שלנו.
עד לרגע שהגיע האינטרנט, כל פרסום ענה על הגדרת “פרסום מפריע”, הוא קפץ באמצע תכנית, באמצע האזנה לרדיו, על שלטי חוצות…
ברגע שהפרסום הוא פרסום בלבד ואין בו כל תוכן, אנשים פשוט יתעלמו ממנו. כל עוד אנחנו נותנים את המסר הנכון, לקהל הנכון (ויש גם השפעה של הזמן הנכון), זה בסדר לעשות “פרסום מפריע”.
הדרך הטובה יותר היא לפרסם תוכן. דוגמה לכך אפשר לראות בעונה של אקס פקטור. התכנית עצמה היא תוכן. אנשים רבים אוהבים לצפות בתכנית, הם נהנים מבידור והם לא רואים את בה כהפרעה, אלא להפך, הם מחכים לפרק. זהו תוכן שאנשים מתעניינים בו.
באמצע התכנית, הוציא אחד השופטים סינגל. האנשים אשר יושבים מול המסך נחשפים לשופטים, רואים אותם שרים ובכך גדל הסיכוי שהם ירצו לרכוש את הסינגל כיוון שהוא לא נתפס כפרסומות אלא כיוון שמדובר בחשיפה.
שיווק דרך תוכן זו האסטרטגיה הכי חזקה
כמה מילים כלליות על פלטפורמות פרסום כדי לעשות סדר:
- גוגל ממומן – מנוע החיפוש הגדול בעולם מאפשר לנו לשים מודעות ממומנות. עלינו להתאים בין מה שהקהל מחפש לבין הפרסומת שלנו.
- גוגל אורגני – גוגל יודע לאתר את התוכן הרלוונטי עבור הקהל והוא יקדם מאמרים ותמונות אשר יכולים להיות רלוונטיים לשורת החיפוש. כדי ליצור תוכן אורגני אפשר ליצור אותו לבד, לקנות תוכן מוכן או לשלם לבעל מקצוע שיכין אותו עבורנו.
- טאבולה ואווטבריין – תשלום לפי קליקים בעבור מאמרים. אנחנו יכולים לפרסם מאמרים באתרים גדולים ונשלם על פי כניסות או חשיפה. דוגמה לכך אפשר לראות בתמונה המצורפת אשר נלקחה מאתר “וואלה!” התוכן השמאלי הוא תוכן מקודם ועם זאת הוא משתלב בטבעיות בתוך האתר.
- יו טיוב – קידום של סרטונים על פי פרמטרים שונים, בהם גם התיאור, התגיות ועוד. קידום בפלטפורמה זו יכול להיות אורגני או ממומן.
- פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם – קידום דרך האשטג ולייקים. ברגע שהעוקבים שלנו מגיבים אלינו, המערכת חושפת את התכנים שלנו ליותר אנשים. הפרסום יכול להיות אורגני ומקודם.
- פינטרס – תמונות ואינפורגפיקה. עובד על מנגנון דומה של אינסטגרם ופייסבוק.
- אתרים – אנחנו יכולים לפרסם בתוך אתרים שיש להם שטח פרסום אם קהל היעד שלנו נמצא באותם אתרים.
בשלב זה, אני מקווה שההבדלים בין פרסום ממומן, אורגני וחינמי ברור לכם ואני מקווה שהצלחתם להבין כמה חשוב התוכן. באופן אישי אספר כי לקח לי זמן להבין את חשיבות התוכן האורגני וכיצד ליצור אותו, אך מרגע שהבנתי, משהו השתנה בעסק שלי.
ההדרכה הזו דורשת פעולה. זה לא מספיק לקרוא את המאמר פעם אחת, יש צורך ליישם, לעבור שוב על ההדרכה, להפנים את החומר וכמובן לשפר כל הזמן את השיווק וליצור את התוכן המתאים לקהל המתאים.
אם יש לכם עוד שאלות או אם מתחשק לכם להגיב, זה הזמן לכתוב לי בתגובות.