מדוע יש צורך בדפי נחיתה בעסק של שיווק שותפים

היי, כאן משה פרקש והפעם עם ההדרכה

דפי נחיתה עבור שיווק שותפים – איך להרוויח כסף עם משפך שיווקי

רגע לפני שנתחיל, בואו נבדוק מה זה דפי נחיתה ולמה אנחנו צריכים אותם בתחום שיווק שותפים?

ישנן דרכים שונות להביא אנשים אל ההצעה שלנו. אחת הדרכים היא תנועה ועליה פירטתי בהדרכה קודמת וחילקת אותה לשלוש: תנועה אורגנית, חינמית וממומנת. הגדרתי איך אפשר להשתמש בדרכי התנועה השונות.

דף נחיתה הוא הדף הראשון שהגולש מגיע אליו כשהוא פוגש אותנו. כל המטרה של דף זה היא להוציא מהגולש את הפרטים שלו. באנגלית נקרא דף זה “squeeze page” = דף שהמטרה שלו היא “לסחוט” פרטים מהמשתמשים: טלפון/ כתובת אי מייל ועוד.

בדף זה תהיה כותרת, מינימום טקסט ומקום להשאיר פרטים. בתחום שיווק שותפים מה שהכי חשוב הוא שנבקש מהגולש כתובת אי-מייל. ברגע שפרסמנו את הקישור לדף המכירה של המוצר בקליקבנק (או כל רשת אחרת), הסיכוי לממש את המכירה הוא נמוך מאד, הוא קיים, אך נמוך. תנועה ישירה אל דף המכירה תביא אנשים שעוד לא מספיק מוכנים לרכישה ולכן התוצאות יהיו נמוכות.

דוגמה, אם אני מוכר משחה נגד חצ’קונים, זה מוצר שאני מקבל עליו עמלה. אם אני אעביר אנשים מהפרסומות השונות ישירות אל דף המכירה, אני אאבד רבים מהם. למה? המשחה יכולה להיות מיוחדת מאד, עם טכניקה חדשנית שעובדת בשיטת חמצון של העור, שמבקעת את העור, מוציאה את הנוזלים החוצה וכך מעלימה אותם.

גולש אשר לחץ על המודעה והגיע מיד אל דף המכירה, לא תמיד יקנה אותו מיד וגם לא בטוח שהוא יקשיב לסרטון בדף המכירה או יקרא את כל הפרטים הנמצאים בו. בצורה כזו, אני יכול להפסיד הרבה מאד לקוחות. האדם אשר לחץ על המודעה לא בטוח שתכנן לקנות משהו. יכול להיות שהוא לא יכול היה לשמוע את הסרטון, שלא היה לו זמן ועוד סיבות אחרות שכולן מובילות לתוצאה אחת, המכירה התפספסה.

במקום זאת, ברגע שנעביר את הגולש אל דף הנחיתה, אנחנו נאסוף את הנתונים שלו (נלכוד אותו) ונוכל לשלוח לו אי-מיילים עם עדכונים ומידע נוסף על המוצר. אני יכול לשלוח “ראיתי שהתעניינת במוצר נגד חצ’קונים, האם כבר יצא לך לראות את הסרטון שבדף המכירה? אם לא לחץ כאן” וכך אגדיל את החשיפה למוצר ואת הסיכוי שתתבצע מכירה. זו הדרך לפתח עסק של שיווק שותפים.

האי-מיילים קשורים באופן ישיר אל השירות או המוצר שאנחנו מקדמים. במקרה של המשחה, אני יכול אחרי יומיים לשלוח אי-מייל נוסף “היי, לפני יומיים התעניינת במשחה נגד חצ’קונים, בוודאי כבר ראית את הסרטון. רציתי לספר לך על חבר שלי שמשתמש במשחה הזו ותוך שלושה ימים היא עשתה לו פנים חלקות כמו של תינוק. אם אתה רוצה ליהנות מהמוצר, תלחץ כאן”.

האי-מיילים מגדילים את הסיכוי שתתבצע התעניינות אמתית במוצר ובפועל שהאדם שנמצא ברשימת התפוצה שלנו ירכוש את המוצר. ברגע שיש לי רשימה, אני יכול להמשיך לשלוח עוד אי-מיילים, להסביר על המוצר או לשלוח מוצרים דומים. יכול להיות שהגולש לא אהב את המשחה הספציפית הזו, אך יכול להיות שהוא ירצה לשמוע יותר על מוצרים אחרים, דומים ומאותו תחום.

לי אין התחייבות למוצר אחד ואני יכול למכור כמה מוצרים תחת אותה קטגוריה.

ברגע שיש לי את פרטי המייל של הגולש, אני יכול להמשיך לשלוח לו פרטים והחשוב ביותר הוא ליצור מערכת יחסים. השיטה שלמדתי ופיתחתי, שיטת 1000 מעריצי אמת, אומרת: תמצאו אנשים שמתעניינים בתחום מסוים ושהם סומכים עליכם, אוהבים אתכם ומכירים אתכם מספיק בשביל שהם יקנו את המוצר שתמליצו עליו.

משחות נגד חצ’קונים יש הרבה, אך אנו נבנה מערכת יחסים עם מי שלחץ על הפרסומת שלנו. אם נצליח לבנות מערכת יחסים עם מי שלחץ על המודעה אז הוא יקנה את המשחה או כל מוצר שאנחנו ממליצים לו. ככה אנחנו מגדילים את הסיכוי ליצור מכירות ובמיוחד כאשר יש לנו מערכת של מעקב.

מהי מערכת מעקב?

מערכת של האי-מיילים שעושה מעקב על המכירה. יש לנו דרך להמשיך “לרדוף” אחרי הנרשם ולהציע לו הצעות נוספות. באי-מיילים יש לנו הזדמנות לבנות מערכת יחסים. כיצד נעשה זאת? אני בונה מערכת יחסים על ידי זה שאני מדבר איתך. אני מעניק לך ערך שיכול להופיע פה באתר, בקבוצת הפייסבוק, בדיוורים השונים ועוד. בזמן שאני נותן לך ערך, אני הופך להיות מוכר לך והתחושה שלך היא שאנחנו כבר מפתחים יחסים אישיים יותר.

נוסף לכך, אני חושב שיש לך חיבה או אהבה כלפי מה שאני נותן לך. כלומר, אם הגעת לפה, ייתכן מאד שכבר יש לנו מערכת יחסים אוהבת. זו לא האהבה של החברים הכי טובים, אך זו מערכת שיכולה להוביל למכירות.

השלב הבא הוא “סומכים” ואני מאמין שגרמתי לך לסמוך על מה שאני אומר. שהמסרים שלי גורמים לך להאמין למה שאני אומר ולכן ייתכן מאד וברגע שאמליץ לך לקנות מוצרים שונים, תכנות ואת הקורס שלי, יהיה לך אמון בי ומכאן נטייה לקנות.

חשוב לציין כי מערכת היחסים הזו היא אותנטית ואכן באה מתוך כוונה אמתית לתת ערך.

אם אני מפתח יחסים עם אנשים אשר מחפשים פתרון לחצ’קונים ואני נותן להם טיפים אמתיים, הם ייטו לקנות, גם אם המוצר שלי יהיה אנונימי, נראה פחות טוב ואף יקר יותר.

איך יוצרים מערכת יחסים בתחום שיווק שותפים?

באי-מיילים יש לנו אפשרות ליצור מערכת יחסים. זוהי ההזדמנות שלנו ואנו יכולים להשתמש בסיפורים, ברמה אישית (פחות פורמלי) ואנושית. התחושה צריכה להיות שחבר קרוב כותב להם. נוכל לכתוב על הניסיון שלנו, של חברים שלנו ונוכל לתת טיפים כמו “שלוש שיטות להסרת חצ’קונים בחינם” ושלא כוללות את המשחה.

ככה נבנה מערכת יחסים בתחום שיווק שותפים. לאחר שהתקרבנו, הסיכוי שהאדם שמקבל את האי-מייל יקנה את המוצר, עולה פי כמה.

בשורה התחתונה – במקום להעביר את הגולשים ישירות מהפרסום אל דף המכירה, עלינו להעביר אותם אל דף הנחיתה שלנו, דף בו אנו מזמינים אותם להשאיר פרטים. מדף זה עלינו לשלוח שלושה אי-מיילים במשך שלושה ימים וכך לבנות מערכת יחסים אישית יותר. בסיום שלושת הימים יהיו לנו פי כמה מכירות יותר מאלו שיכולות להיות לנו במקרה של שליחת הגולשים ישירות אל דף המכירה.

באי-מיילים נוכל למסור לאנשים עוד הרבה מידע, אך לפני כן עלינו לגרום לאותם אנשים להשאיר את הפרטים שלהם. לצורך כך עלינו להבטיח להם משהו בתמורה.

כאשר אני מבקש מהגולש לקנות את המוצר, אני מבקש הרבה אך גם נותן הרבה.

כאשר אני מבקש את הפרטים של הגולש, אני מבקש קצת, אך נותן משהו בתמורה.

אנחנו לא חייבים להציע משהו גדול, אלא משהו שיש בו ערך. זה יכול להיות סרטון, מדריך ועוד. לדוגמה: “שיטה מיוחדת להסיר חצ’קונים תוך 24 שעות. לקבלת השיטה השאר כתובת מייל” ואז הוא עובר אל דף המכירה. בדף המכירה יכול להיות סרטון מספיק שווה כדי שיהיה לו ערך. בסרטון יש מכירה אשר אומרת שהגולש יצטרך לתת הרבה אך גם יקבל הרבה.

פעמים רבות בתוך קליקבנק יש דף שיווק שותפים עבור השותפים עצמם. כל בעל מוצר מחליט איזה מידע לתת לנו. אלו יכולות להיות כותרות, תמונות ואף מיילים של ממש. מותר לנו להשתמש בחומר זה לצורך הקידום של המוצר.

עלינו לזכור – ככל שאנחנו מבקשים יותר כך אנחנו צריכים לתת יותר. אם אנחנו רוצים גם את פרטי הטלפון של הגולש, נצטרך לתת הרבה יותר.

כדי שהגולש ישאיר את הפרטים שלו, אנחנו צריכים להציע מתנה בתמורה. לאחר שישאיר את הפרטים יקבל את התמורה ובנוסף נתחיל לשלוח אי-מיילים.

את כל זה נעשה דרך מערכת דיוור המתאימה לכך. המערכת תקלוט את הנתונים ותשלח באופן אוטומטי את האי-מיילים שהכנו מראש. לנו יש את האפשרות להחליט כל כמה זמן יקבל הגולש את האי-מייל. כל התהליך הזה הוא על טייס אוטומטי. ישנן מערכות שונות, אני משתמש ב-VIPLUS שמאפשרת להשתמש בה ללא עלות עד 200 כתובת אי-מייל ועד 2000 דיוורים בחודש. המערכת טובה לשימוש גם באנגלית וגם בעברית.

בתוך המערכת נוכל ליצור גם דף נחיתה. זה פשוט מאד וכל שעלינו לעשות הוא לכתוב את הכותרת, למלא את השדות שאנחנו רוצים ולפרסם את דף הנחיתה. מי שירשם בתוכו יכנס אוטומטית לתוך המערכת ויקבל את הדיוורים שהכנו מראש.

לסיכום – חשיבותם של דפי נחיתה בתחום שיווק שותפים:

אם עד היום מה שעשית הוא לפרסם את דף המכירה של המוכר, עלייך לשקול לפרסם את דף הנחיתה שלך ובו להציע מתנה חינמית משלך. המתנה יכולה להיות מדריך, מאמר, סרטון ועוד. באפשרותך להכין את המתנה או לקנות אותה מוכנה (היא נקראת PLR).

 

סשן שאלות ותשובות על שיווק שותפים

בהדרכה שהתקיימה בשידור חי אפשרתי למשתתפים להעלות שאלות שיש להם על שיווק שותפים וכאן ריכזתי את השאלות והתשובות:

ש: האם צריך לפרסם משהו אשר קשור לשירות או למוצר?

ת: כן. הפרסום צריך להיות קשור וכך גם המתנה.

ש: האם אנשים מישראל קונים מוצרים מקליקבנק?

ת: זה יכול להיות אך מתאים לקהל דובר אנגלית. זה יכול לקרות, אך ברור כי יותר אנשים בחו”ל קונים מוצרים מרשת שותפים זו.

ש: איך אפשר למצוא את המידע על המוצר בתוך קליקבנק?

ת: להרבה מאד מוצרים בקליקבנק יש דף שותפים שמכיל מידע, וידאו, כותרות, באנרים ועוד במטרה לאפשר לך לקדם את המוצר. מבחינתי, אם יש לי 5 מוצרים שונים באותו התחום, אני אשתמש במידע של כולם כדי לקדם את התחום. אפשרות נוספת היא לעשות מחקר על התחום, לראות מה מפרסמים אתרים אחרים, אלו סרטונים יש שם ולהשתמש בחומר בלי להפר זכויות יוצרים אך לקבל השראה.

ש: איך אפשר לדעת איזה מוצר לבחור?

ת: בעיקרון אפשר לבחור כל מוצר וכאן באתר יש הדרכה על התמצאות בקליקבנק והדרכה זו יכולה לעזור בבחירת המוצר על פי ניתוח הנתונים השונים שאפשר למצוא עליו. עם זאת, אני ממליץ תמיד להתחיל, פשוט לבחור מוצר ולהתחיל ולא להיתקע יותר מדי זמן על חיפוש המוצר הנכון לקידום. עם הזמן והניסיון זה קל יותר לבחור מוצרים לשיווק, אך החשוב ביותר הוא להתחיל להתנסות.

ש: מאיפה אפשר להוציא את המידע על המוצר?

ת: לכל מוצר יש מידע רב על המוצר עצמו, כך גם בדף המיועד למשווקים וכן אפשר גם לקנות את המוצר עצמו ולהשתמש בידע כדי לקדם בסופו של דבר את המוצר.

ש: האם יש צורך לפתוח מספר רשימות למוצרים שונים או שהרשימה היא אחת?

ת: זוהי שאלה יפה מאד ובמערכת דיוור יש אפשרות ליצור כמה דפי נחיתה וכמה רשימות וכל רשימה תקבל את האי-מיילים הרלוונטיים עבורה. הדבר חשוב במיוחד בנישות שונות או מוצרים שאינם מתאימים לרשימה (קודם כתבתי על כך שאני יכול למכור מוצרים שונים להתמודדות עם חצ’קונים לאותה רשימה, אך לא הייתי מקדם אותם לרשימות שלא נרשמו לקבל פתרון ומידע על התחום).

ש: איך אפשר להפנות את הגולשים לדף המכירה בסיום ההרשמה?

ת: במערכת הדיוור של VIPLUS יש אפשרות להגדיר לאיזה דף יופנו הגולשים בסיום ההרשמה ושם אפשר לבחור לכתוב דף תודה, להפנות לדף נחיתה נוסף או לדף המכירה של המוצר.

ש: כיצד אפשר להימנע מזכויות יוצרים?

ת: אין להשתמש בחומר שיש עליו זכויות יוצרים ושלא קיבלנו אישור להשתמש בו. במקרה של המידע שנותן בעל המוצר, הוא נותן לנו אותו כדי שנוכל להשתמש בו. לגביי PLR, זה חוקי לחלוטין לתת אותו חינם או למכור אותו, זה הרעיון, יש לנו אפשרות לקנות את המדריך, הסרטון, המאמר או כל חומר אחר ולאחר שקיבלנו אותו יש לנו אפשרות להשתמש בו לפי ההגדרות הראשוניות.

ש: מהו השלב הבא לאחר בחירת המוצר בקליקבנק?

ת: השלב הבא הוא למצוא את המקום בו קהל היעד נמצא, להתחיל לקדם ולהביא תנועה למוצר. תוך כדי לבנות דף נחיתה, להכין מתנה חינמית, אי-מיילים וליצור את המשפך השיווקי.

ש: מה עליי לעשות לאחר בניית דף נחיתה?

ת: עלייך להכין מתנה חינמית ולהתחיל להזרים תנועה. בהדרכה אחרת המופיעה כאן באתר פירטתי את כל אפשרויות התנועה בתחום שיווק שותפים.

המדריך החינמי הוא האפשרות ליצור מערכת יחסים ולגרום לגולשים במהלכו להכיר אותנו, לסמוך עלינו ולאהוב אותנו ובסוף נוכל להציע לו את המכירה. המטרה היא לא לדחוף אלא לעזור, לתת משהו בחינם וליצור מערכת יחסים. לאחר שתהיה בנינו הכרות נוכל להציע את המוצר.

ש: איך אפשר למצוא PLR שקשור אל המוצר שהחלטנו למכור?

ת: חיפוש בגוגל אחר PLR יעלה המון אפשרויות. המחירים נעים בין דולרים בודדים לבין עשרות דולרים. אפשרות נוספת היא לכתוב לבד את המדריך וכן יש לנו אפשרות להירשם לרשימות תפוצה של אנשים אחרים אשר מקדמים מוצרים דומים (או זהים) ולהתרשם מהמדריכים החינמיים שלהם (לא להפר זכויות יוצרים אלא ללמוד על התחום).

ה-PLR לא יהיה קשור למוצר הספציפי אלא לתחום.

ש: האם פרסום וידאו מיו-טיוב הוא חוקי?

ת: תלוי בסרטון עצמו. לא אכנס לכך ויש לכל אחד תנאים שונים והדרך הטובה ביותר היא לעשות סרטון לבד בסגנון של הסרטון שהתחברנו אליו.

ש: איך נמצא קהל?

ת: עלינו להגדיר מי הקהל שלנו ואז להתחיל לחשוב איפה הוא נמצא באינטרנט. למשל, אם אני מוכר את המשחה נגד חצ’קונים, אני פונה לאנשים סביב גיל ההתבגרות ואני אחפש איפה הם יכולים להיות. אולי אכתוב מאמר בגוגל, סרטון ביו-טיוב ועוד מקורות שונים. את כל המקורות הללו אפנה אל דף הנחיתה שלי.

ש: בקליקבנק, כיצד אפשר לבדוק כמה מתחרים יש על אותו מוצר?

ת: זה נקרא gravity זה ציון שיש לכל מוצר והוא מראה מה באופן כללי כמה משווקים הצליחו למכור אותו בשמונת השבועות האחרונים (לא מראה כמה מוצרים נמכרו אלא כמה אנשים מכרו אותו).

ש: מה אפשר לעשות עם PLR?

ת: בכל מוצר כתוב מה בדיוק אפשר לעשות איתו. לעתים נוכל למסור אותו במתנה, לפעמים למכור, לעתים נוכל לשנות אותו ועוד. כל המידע מפורט וחשוב להסתכל עליו לפני הרכישה.

ש: האם יש מנוע חיפוש שמאפשר למצוא מוצרים שנמכרים כפי שיש לאמזון?

ת: יש מנועי חיפוש, אני מכיר את cbengine.com והוא יכול לעזור לתת עוד מידע. לא תמיד יש צורך במידע הזה, אך יכול להיות שהוא יהיה שימושי עבורך.

ש: מה עדיף, דף מושקע בפייסבוק סביב מוצר אחד או סביב מוצרים רבים?

ת: תלוי. אם נבנה דף סביב הנושא, נוכל לפרסם מוצרים שונים בתוכו. צריך לנסות ולבדוק מה עובד.

ש: האם הסרטון בדף המכירה בקליקבנק יכול להיות המתנה?

ת: זה יכול להיות ואין בעיה של זכויות יוצרים.

ש: כל כמה זמן כדאי לשלוח קישור לקנייה?

ת: בעיניי זו לא שאלה של זמן אלא שאלה של מערכת יחסים. ככל שמערכת היחסים טובה יותר כך קל יותר להציע את הקנייה. אם מישהו קיבל את הקישורים כמה פעמים, לא בטוח ששליחת קישור נוסף תעזור. הסטטיסטיקה אומרת כי על הגולש להיחשף 6-7 פעמים למוצר עד שהוא קונה אותו. ההצעה שלי היא להקדיש 80% מהזמן כדי לתת ערך ו 20% מהזמן כדי לבקש כסף. במילים אחרות, 80% נתינה, 20% מכירה. במילים אחרות, ניתן שלוש פעמים ובפעם הרביעית נבקש משהו.

ש: איך נמצא תוכן מעניין לאי-מיילים?

ת: ברגע שבחרנו מוצר אנחנו יכולים להתחיל להריץ חיפוש בגוגל, להכיר את התחום, לקרוא תוכן, שאלות שעלו ומכל זה נדע מה אנשים מחפשים ונכין את האי-מיילים שיכולים לעניין את הגולשים.

ש: אלו רשתות שותפים מומלצות?

ת: מלבד קליקבנק, ישנן עוד שתי רשתות שיווק שותפים שאני ממליץ עליהן: JVZOO.COM, CJ.COM

ש: האם קליקבנק שולחים מוצרים לישראל?

ת: רוב המוצרים בקליקבנק הם מוצרים דיגיטליים. אם יש מוצר פיזי של ממש, יש לבדוק כיצד מתבצע המשלוח.

ש: תוך כמה זמן אפשר להפסיק לעבוד?

ת: אני לא יכול לדעת כמה זמן ייקח לך. לי לקח שמונה חודשים להתחיל להרוויח בתחום, אך יש אנשים שלוקח להם יותר זמן וכאלה שפחות.

 

אהבת? יש לך משהו לשאול על שיווק שותפים? הערה חשובה? זה הזמן להגיב כאן למטה ?

פייסבוק
וואטסאפ
לינקדין
אימייל

הגיע הזמן ליישם את כל מה שלמדת?

הכנתי הדרכה בחינם שמראה צעד אחר צעד איך התחלתי מאפס לצאת מהלופ של שכר מינימום ולהשתמש באינטרנט כדי להתפרנס באינטרנט תוך כדי טיול בעולם