היי,
היום אני הולך לכתוב לך על אחד המרכיבים החשובים בתחום שיווק שותפים:
דפי נחיתה – בסיס העסק בתחום שיווק שותפים
דפי נחיתה הם חלק חשוב מאד בתוך המשפך השיווקי שלנו והצלחה בתחום שיווק שותפים. זהו אחד הדברים הבסיסיים ביותר בתהליך השיווק כיוון שברגע שהדף שלנו עובד כראוי, אנחנו יכולים להצליח ולהפך, כאשר הדף אינו איכותי, הוא לא ממיר ואנחנו לא יכולים להרוויח כסף.
מהו דף נחיתה?
דף נחיתה = זהו הדף בו אנשים שמים את הפרטים שלהם. כל המטרה של דף זה היא לגרום לאנשים להשאיר את הפרטים שלהם.
זהו הדף הראשון שאנשים מגיעים אליו כאשר הם מגיעים אלינו. זה יכול להיות דף הבית של האתר או כל דף אחר, כאשר המטרה שלנו היא אותה מטרה – לקבל את פרטי הגולשים. המונח “דף נחיתה” הוא לא מדויק, אך זהו הביטוי שנתפס בעברית.
המטרה שלנו כעוסקים בתחום שיווק שותפים היא שהגולשים ייתנו לנו את הפרטים שלהם ועתה נמשיך לבדוק איך אנחנו יכולים לגרום לכך לקרות.
אנו צריכים ליצור מגנט לידים
כדי שאנשים ישאירו את הפרטים שלהם, אנו צריכים להציע להם בתמורה. אף אחד (ופה זה הזמן לחשוב גם על עצמך) לא ישאיר את הפרטים סתם כך ולכן, עלינו לשכנע את הגולשים לתת לנו את הפרטים. עלינו לזכור כי אף אחד לא מעוניין בפרסומת שלנו ופשוט לקנות מאתנו, אנחנו צריכים להתאמץ בתחום שיווק שותפים, ליצור יחסים עם הקהל ויצירת מגנט לידים היא חלק מהתהליך.
בתמורה לפרטים אנו ניתן “שוחד אתי”, הכוונה היא לשוחד שהוא חוקי לחלוטין. הנה כמה דוגמאות מה אפשר לתת לגולשים בתמורה לפרטים:
- מדריך חינמי.
- סרטון מיוחד שהכנו.
- הרצאה.
- וובינר.
- מפגש.
אנו נציע משהו בתמורה לפרטים ובמוצרים פיזיים גם הדברים הבאים יכולים לעבוד:
- קופוני הנחה.
- מבצעים.
- משלוח חינם.
במקרה של מוצרים דיגיטליים ניתן מוצרים המוגדרים כמגנט לידים, כאשר מקובל מאד לתת מדריך PDF, הרצאה מוקלטת, טופס עבודה, תוכנה לדוגמה ולהציע את אלו בתמורה לקבלת הפרטים.
חשוב להגיד כי בדף נחיתה אפשר לקחת כל פרט שחשוב עבורנו, כולל: כתובת אי-מייל, שם, טלפון ועוד. ההחלטה אלו פרטים חשובים לצורך השיווק, תלויים בתחום, בעיסוק ובמטרה שהגדרנו בתחילת הדרך.
שתי הטעויות הכי נפוצות בדפי נחיתה
-
טעות ראשונה – עומס
זוהי אחת הטעויות הנפוצות ביותר. דפי נחיתה עמוסים פוגעים בחוויה של הגולשים. אפשר לראות דפים רבים שעמוסים במידע, תמונות, כותרות, טקסט, וידאו ובקיצור, עומס. ישנם דפים רבים של חברות מפורסמות בהם יש: תמונה, לוגו, סלוגן, פרטים שנראים לחברה חשובים, טופס הרשמה, זכויות יוצרים, עדויות, סרטונים… דף עמוס שכזה לא מצליח לשמור על פשטות ולהוציא מהגולשים את הפרטים.
כל המידע שיש בדף יכול להיות חשוב. הוא יכול להוסיף למיתוג, לביטחון דרך קבלת עדויות, אך למרות שלחברה נראה שכל זה חשוב, הוא מפספס נקודה אחת חשובה והיא המטרה של הדף. דף נחיתה צריך לאסוף את פרטי ההתקשרות של הגולשים.
-
טעות שנייה – דף ארוך
פה לא מדובר על עומס אלא על פשוט הרבה מידע. דפים ארוכים יכולים להיות בעייתיים וכדי להבין מדוע, עלייך לדעת את הנתון הבא: הגולש מחליט תוך 6-8 שניות אם להישאר בדף או אם לעזוב אותו. זה הזמן שהגולש “קשוב” למה שיש בדף. הטווח יכול להשתנות בהתאם למקור התנועה, אך זהו הממוצע.
אם הכותרת היא ארוכה מדי – נפספס את הגולשים. בעיה נוספת יכולה להיות סרטון שנמצא בדף הנחיתה. הסרטון יכול להיות יפה ואף מושקע, אך הוא עלול להיות מכשול וזאת בשל זמן טעינת דף הנחיתה.
אחד הדגשים החשובים לבניית דף נחיתה הוא טעינת הדף. ברגע שיש עיצוב מורכב, מלא כותרות ותמונות, הדף נפתח באיטיות ובמיוחד בגלישה במובייל. ברגע שלוקח לדף מעל לשנייה וחצי להיטען, יש סיכוי ש-50% מהתנועה תלך לאיבוד.
באפשרותך לבדוק בגוגל כמה זמן הגולשים יחכו עד שהדף ייטען לפני שיחליטו לצאת ממנו החוצה. כמו כן, היום ישנם שלל כלים שמאפשרים לשפר את זמן העלאת דף הנחיתה ואפשר להשתמש במערכת מתקדמות כדי לבנות דף שיעלה מהר יותר.
חשוב להתאים בין האורך של הדף לבין השרת ומהירות ההעלאה. ההבדל יכול להיות של עשרות אחוזים.
בקיצור, אפשר לחלק את הטעות לשני חלקים: האחד הוא העומס על הגולשים והשני הוא העומס על קצב עליית הדף.
המרות, אחוזי המרה וכיצד נבדוק את הצלחת דפי הנחיתה
מהן המרות: אנשים שהמירו מתנועה ללידים.
מי שהגיע אלינו = תנועה
מי שהשאיר פרטים = ליד
המטרה של דף הנחיתה היא לקבל לידים, המרות.
מגולש לליד – הגולש עבר שלב
אנחנו בוחנים את הדף על פי אחוזי המרות:
היחס בין האנשים שהגיעו אל דף הנחיתה לבין כמות הלידים (האנשים אשר השאירו פרטים). למשל, אם 100 אנשים הגיעו אל הדף ו-10 השאירו פרטים, יש לנו 10% המרה. שיפור אחוזי ההמרה הם חלק בלתי נפרד מההצלחה בעסק של שיווק שותפים.
את ההמרה נבחן באחוזים ונבצע את הבדיקה כאשר יש יותר מ-100 גולשים אשר הגיעו אל הדף. פחות מכך, קשה להתייחס אל הנתונים ברצינות. אם נכנסו אל הדף 10 גולשים וליד אחד, יהיו לנו 10% המרה, אך זה לא יהיה נכון לחשב אחוזים כיוון שזה לא נתון מייצג.
עם זאת, אם הגיעו 50 גולשים אל דף הנחיתה ואף אחד לא השאיר פרטים, אפשר להעריך כי מדובר בדף שאינו מספיק טוב. אבל, אם הגיעו 50 גולשים ומתוכם קיבלנו 5 לידים, זה נתון קטן מדי כדי להעריך כמה הדף מוצלח.
כדי להסיק מסקנות על אחוזי המרה נצטרך יותר מ-100 גולשים ממקור תנועה אחד.
מדוע חשוב לבנות דף נחיתה טוב עבור הצלחה בתחום שיווק שותפים?
דף נחיתה טוב יכול להגדיל בצורה משמעותית את ההכנסות מהמשפך או לחילופין, להקטין את ההוצאות שלנו על התהליך השיווקי.
ברגע שהגולש השאיר את הפרטים שלו, יש סיכוי גדול שהוא ימשיך להיחשף אלינו וזאת במינימום עלויות או בכלל ללא עלויות.
עד עכשיו דיברתי על 6-8 שניות כזמן בו לוקח לגולש להחליט אם להישאר בתוך הדף או לא. אבל… הסטטיסטיקה אומרת שלוקח לגולש 26-42 שניות עד לרגע בו הגולש החליט להשאיר את הפרטים שלו.
מה המסקנה? אנחנו חייבים לתפוס את הקשב של הגולש. אנחנו צריכים לשכנע אותו תוך 6-8 שניות להישאר בדף ובנוסף יש לנו כחצי שנייה לשכנע אותו להשאיר את הפרטים.
כאן אני רוצה לשתף אותך בנתונים מדף נחיתה אשר לאורך חצי שנה המרתי בעזרתו אלפי המרות ובו לקח לגולשים 26 שניות בממוצע להשאיר את הפרטים שלהם.
מה קורה בדף הנחיתה שלך?
אחד הדברים היפים הוא שהיום יש המון כלים אשר יכולים לעזור לנו לשפר את תהליכים. הנה הזדמנות שלי להציג לפנייך כלי נפלא לשיפור דפי הנחיתה. הכלי נקרא: “hotjar” זוהי מערכת שאפשר להיכנס אליה בהרשמה חינמית והיא נותנת לך קוד אותו עלייך לשים בדף הנחיתה.
לאחר התקנת הקוד, המערכת (בגירסה החינמית) מקליטה את מה שקורה בדף הנחיתה שלך והיא מאפשרת לך לראות את כל הנתונים שיכולים להיות רלוונטיים עבורך, כולל איפה אנשים לחצו בתוך דף הנחיתה ומה הם עשו עם העכבר. בדרך זו אפשר לדעת מה עובד ומה לא עובד בדף.
“פולד” – המקום אותו רוב האנשים רואים ברוב המסכים.
הכלי (hotjar ודומיו) מאפשר לנו לראות באיזו נקודה יהיה על הגולשים לגלול בדף הנחיתה וכן הוא מציג את הנתונים בהתאם למחשבים, מכשירים ניידים וטאבלטים (כמובן, ישנם מכשירים קטנים וגדולים, אך הכלי נותן ממוצע). הכלי “ממפה” את הדף ומראה איזה חלק של הדף הגולשים ראו וכמה אחוזים מהם ראו אותו.
כניסה אל הכלי מראה כי ככל שהגלילה נמוכה יותר, כך פחות אנשים חשופים אל הדף. כמו כן, הכלי מאפשר לראות “מה קורה” לגולשים בתוך הדף. הוא מראה היכן גולשים העבירו את העכבר, איפה הם לחצו, מתי הם יצאו וכל זה בהקלטה.
את הקוד אפשר להטמיע גם בדף התודה ואפשר לראות כיצד בדיוק התנהלו הגולשים.
למערכת גרסה חינמית הקולטת 1,000 גולשים ומבצעת עד 100 הקלטות. אפשר למחוק את ההקלטות ולהקליט הקלטות חדשות או להתחיל לשלם בעבור המערכת (אני לא משלם על הכלי). זהו כלי יעיל ומומלץ מאד.
Hotjar.com
עכשיו נעסוק ב”פולד”. בכל דף, אנו רואים את מה שמופיע לנו בחלק העליון ולאחר מכן יש להתחיל לגלגל את הפולד. כיוון שרוב האנשים לא גוללים את הדף, ההמלצה שלי היא בדפי נחיתה (לא בדפי מכירה) לכתוב את כל מה שחשוב בפולד.
בדפי נחיתה המטרה היא להמיר גולשים ללידים. השדה צריך להיות בפולד ולא תחתיו, אם הוא יורד למטה, הסיכוי הוא שנפסיד עשרות אחוזים של המרות.
גם אם יש לנו צורך לבנות דף נחיתה ארוך, עלינו לשים טופס אחד מעל הפולד ואחד בחלק התחתון שלו. בעזרת הכלי שהמלצתי עליו, אפשר יהיה לראות כיצד הגולשים התנהגו בעת הגלישה.
המרכיבים הבסיסיים שיש בדף נחיתה:
- שדה – המקום בו על הגולש להשאיר את הפרטים שלו.
- הכפתור – נקרא CTA = Call To Action, כפתור הנעה לפעולה.
הרבה פעמים בדף הנחיתה אפשר לראות שהכפתור מכיל את המילים: “אשר”, “קבל”, “שלח” ומילים דומות. אלו מילים נחמדות, אך הן לא מושכות לפעולה.
כיצד ליצור את הכפתור וטריק מפחיד
בולטות – הכפתור צריך להיות הדבר הכי בולט בדף מבחינת הצבע, העיצוב וכל אלמנט אחר.
טשטוש – אם לאחר שביצעת טשטוש של המסך אפשר לזהות את הכפתור, זהו סימן שהוא בולט מספיק. היום ישנם כלים בגוגל שיכולים לעזור לך לבצע את הטשטוש (מעטים משתמשים בטריק הזה והנה, קיבלת אותו חינם).
מגדיר צבעים – כדי להבליט את הכפתור, אפשר פשוט לבחור את הצבע המנוגד שלו ולשם כך אפשר לבחור את הצבע בעזרת מגדיר צבעים. למשל, אם הצבע של דף הנחיתה הוא כחול, הצבע המשלים הוא צהוב וזה הצבע שיתאים לכפתור.
כמו כן, כדאי לבדוק שהפרטים השונים בדף מתאימים זה לזה, שהם נעימים בעין ושהגולשים יוכלו לקרוא בקלות. ההמלצה היא להשתמש בכלים להגדרת צבעים וכך ליצור את הצבעים הנכונים בדף.
עכשיו נחזור לנושא הקשב – מה צריך לקרות ב 6-8 שניות הראשונות של הגולש בדף:
- הכפתור צריך להיות מושך, אך הדבר הראשון שנרצה שהגולש יפגוש, הוא הכותרת. כלומר, יש פה צורך באיזון, מצד אחד נרצה שהגולש יבחין בכפתור, אבל שלא יחשוב שזו הסיבה היחידה שהוא הגיע אל הדף. לכן, נרצה שהמפגש הראשון יהיה עם הכותרת.
בדיקה מעניינת ב hotjar מראה פעמים רבות כי הגולשים לוחצים על הכותרת או שהעכבר היה באזור והם הזיזו אותו משם. זה אומר שהגולשים קראו את הכותרת.
- הכפתור צריך להיות בולט והוא צריך להיות מניע לפעולה. “לחץ כאן עכשיו כדי לקבל את המדריך” יעבוד יותר טוב מאשר “לחץ כאן”. בעבר קראתי כי כפתורים בעלי ארבע מילים ומעלה ממירים טוב יותר מכפתורים קצרים. כמובן, זה עניין של תקופות ונתון זה יכול להשתנות בעתיד. כל שעלייך לזכור הוא שעלייך להתנסות ולבדוק מה כן עובד.
- הטקסט על הכפתור מאד חשוב, הוא צריך להסביר לגולש מה עומד לצאת לו מזה. אפשר לראות את האבולוציה בסרטוט הבא:
דוגמה נוספת בגוף ראשון:
בדף הנחיתה שביצעתי, הדבר הראשון שהגולשים לחצו עליו היה הכפתור, כיוון שהוא היה הבולט ביותר.
לתשומת ליבך, אף אחד לא רוצה להירשם ולכן רוב הסיכויים שכפתור בנוסח “לחץ כאן כדי להירשם” לא יעבוד, אך לעומתו “לחץ כאן לקבלת הטיפים” יעבוד הרבה יותר טוב.
מה שאני אוהב לעשות הוא לאפשר בתוך השדה להכניס הנעה לפעולה, כמו: “הכנס כאן כתובת מייל”. אנשים נוטים להקשיב (באופן טבעי) להוראות ולכן יהיה זה נכון יותר לפרט מה עליהם לעשות.
מרכיב נוסף שעלייך לשקול אם הוא מתאים לך הוא הבטחת אנטי ספאם, כמו:
- תוכל להסיר את עצמך מרשימת התפוצה בכל זמן שתרצה
- לא אעביר את פרטייך לצד שלישי
- אצלי לא תקבל ספאם
- פרטיותך מובטחת
- ועוד
הבטחה זו יכולה לעזור לאנשים להשאיר את הכתובת. דבר זה היה נכון בעבר ועם זאת יש לזכור זאת וכי אפשר להשתמש באלמנט זה.
כמו כן, אפשר לבחור להוסיף שורה בה כתוב “אני מאשר קבלת דיוור” או כיתוב דומה, אך יש לזכור כי כל פעולה נוספת עלולה לגרום לירידה בהמרות.
כל דף נחיתה צריך שיהיו בו שלושה אלמנטים:
- כותרת
- שדה
- כפתור הנעה לפעולה
זה כל מה שדף הנחיתה צריך. אנחנו יכולים להוסיף תמונות, עדויות, אנטי ספאם וכל מה שרק נדרש לטעמנו, כל עוד נזכור שאלו הן תוספות ולא העיקר. הצלחה של שיווק שותפים תלויה במידה רבה בדיוק והבנת התהליכים שיכולים להיות פשוטים ומממוקדים.
כותרת דף נחיתה
הכותרת היא החלק הכי חשוב בדף הנחיתה ויש לה משימה אחת: להעביר לגולש את התועלת אשר מחכה לו.
אם הכותרת ממחישה לגולש מה הוא עומד לקבל – הוא ישאיר את הפרטים שלו.
ישנן שתי סיבות לכך שהדף לא ממיר:
- הצגנו משהו שהגולש לא רוצה בכלל. במקרה זה הגולשים לא היו צריכים להגיע אל דף הנחיתה ועלינו לראות איך נביא את הגולשים הנכונים אליו.
- הכותרת. אם הגולשים הנכונים הגיעו אל הדף אך לא הייתה המרה, נוכל “להאשים” את הכותרת שלא הסבירה את הערך שהגולשים עומדים לקבל.
כדי לנתח את הצלחת הדף, נקודת ההנחה שלנו היא כי מי שהגיע אל דף הנחיתה כבר רוצה לקבל את מה שמובטח לו. אם ההמרה לא מתבצעת, סימן שישנה בעיה עם הכותרת וזה משהו שתלוי רק בנו.
לדוגמה, כאשר פרסמתי בעצמי את ההדרכה כיצד להכין דפי נחיתה, כל מי שלחץ על הקישור לחץ מתוך מטרה ללמוד איך להכין דפי נחיתה.
הדף ימיר רק אם הגולשים הבינו את המסר.
בנוסף, מרגע הלחיצה על הקישור ועד לכך שהגולשים “שוכחים” למה הם לחצו, יש לנו לא יותר משמונה שניות. לאחר שתי שניות, נעלם כבר רבע מהרצון לקבל את ההבטחה שהוצגה במודעת הפרסום או כל קישור שגרם להקלקה.
לא אפרט פה כיצד לכתוב כותרות אלא רק איך אני עושה זאת. אני לוקח דף, כותב המון כותרות ובכל כותרת אני בא לקדם. אני מנסה לדחוס את הכותרת כך שתהיה ממוקדת ובודק שאכן הצלחתי להעביר את התועלת של מה דף נחיתה והשארת פרטי המייל יתנו לגולש.
מבחן הקבצן הטיפש
מבחן הקבצן הטיפש – נקודת ההנחה צריכה להיות שבן אדם שלא מבין שום דבר אשר קשור לתחום שלנו, צריך לענות לעצמו על שלושת השאלות הבאות וזאת תוך 6-8 שניות:
- מה אני מקבל?
- מה זה נותן לי?
- מה אני צריך לעשות בשביל זה?
את המבחן עלינו לעשות על אנשים רנדומליים. להציג להם את הדף למשך 6 שניות ולשאול אותם את שלושת השאלות שמעלה. לצורך כך אפשר לבחור בחבר, הורה, אח קטן, ילד וכו’.
הכותרת חייבת לענות על שלושת השאלות.
פעמים רבות אנשים אומרים לי כי מי שמגיע אל דף הנחיתה כבר יודע מה הוא אמור לעשות אבל זו טעות. נקודת הנחה זו יכולה לגרום לך לתסכול רב. זו גם הסיבה שכתבתי למעלה כי בשדה הכנסת המייל אני כותב: “הכנס כאן כתובת מייל” וכי בכפתור אני מפרט מה הגולש יקבל בתמורה ללחיצה.
טכניקה נוספת היא לכתוב תת-כותרת. בתת הכותרת אני נותן הוראות ומסביר בפירוט מה על הגולשים לעשות ומה הם יקבלו בתמורה.
הכותרת הראשית משדרת מה הגולש מקבל ומה זה נותן לו.
תקציר ההדרכה המצולמת בליווי צילום מסך
בהדרכה המצולמת, אפשר לראות החל מדקה 44:20 דוגמאות של דפי נחיתה אשר נשלחו אליי ונותחו בשידור חי. כל ניתוח של כל דף נחיתה נועד לעזור לכל אלו ששלחו אליי את הדפים שלהם וכדי לאפשר לך ללמוד כיצד ליצור בעצמך דף נחיתה מוצלח.
בדוגמה הראשונה אפשר לראות דף נחיתה אשר גם מופיעה בו מוזיקה, אשר מצד אחד גורמת לעניין, אך מצד שני היא חוזרת על עצמה ולא מתאימה למי שגולש תוך כדי העבודה. כמו כן, אפשר לראות כי כפתור ההרשמה נמצא מתחת לפולד וכי הסרטון מאחורה יכול גם להסית את הדעת וגם להפריע לכיתוב בשל הצבעים המשתנים.
בעיה נוספת של דף הנחיתה היא הכיתוב שהוא קטן מדי. נקודת ההנחה הייתה בוודאי כי מי שלחץ על דף הנחיתה כבר מוכן להכניס פרטים, אך כפי שכבר כתבתי, זו נקודת הנחה שאינה נכונה. לבסוף, ישנם שדות רבים למילוי, כולל שם פרטי ושם משפחה ואת שני אלו אפשר לאחד ל”שם מלא”.
מדף זה אפשר ללמוד כי עלינו לצמצם את התהליך של קבלת ההחלטה לשלוח את הפרטים, שהכותרת לא מסבירה לגולש מה הוא יקבל בסופו של דבר כשיצרף את הפרטים שלו. הנה צילום מסך של דף הנחיתה (בצילום אפשר לראות כי כפתור שליחת הפרטים כלל לא במסך):
דוגמה נוספת היא של דף נחיתה אשר לקח לו זמן להיטען והצבעים שלו מעט צורמים בעין. הרקע מתחלף וקצת מסנוור אותי באופן אישי. הכותרת המשנית מאד בולטת ומחליפה למעשה את הכותרת הראשית. במקום לקרוא “עוד לא התחלת להרוויח כסף באינטרנט באופן קבוע?” מה שאני ראיתי דבר ראשון הוא “הרשה לי לעזור לך היום!”
הכותרת גם אינה מושכת במיוחד כיוון שהיא לא מלמדת אותנו מה נקבל מהדף. דף זה גם מציע שתי אפשרויות לחיצה ואפשר להגיד כי זה מקורי ומיוחד. אפשר לבחון אם דף נחיתה עם שתי אפשרויות אכן מוסיף או גורע. באופן כללי, אפשר להגיד כי ישנה בעיה בעיצוב ובכותרת.
בדף זה אפשר לראות כי אין צורך להכניס מיד את כל הפרטים ויש בכך תועלת כיוון שיש גולשים אשר חוששים ממילוי הפרטים מיד, הם מרגישים שמדובר ב”מכירה” וכאן אפשר לראות כי הדף אינו מבקש מיד את הפרטים אלא רק לאחר שהגולש לחץ על הכפתור. כדי להדגים, מצורפים שני צילומי מסך, אחד של דף הנחיתה והשני של התוצאה לאחר שהגולש לחץ על הכפתור “כן”.
דוגמה נוספת היא של דף נחיתה שנראה נעים לעין. הכותרת לא מספיק מושכת לעין, היא צריכה להיות טיפה יותר בולטת, אך היא קצרה, עניינית ומסבירה מה יקבל הגולש בתמורה להשארת הפרטים.
טקסט ה”השאר פרטים” הוא מעט גדול וצבע הכפתור האדום בולט ומעולה. לא בחנתי את הצבע בטשטוש מסך, אפשר לבדוק. מי שירד מטה יראה מתחת לפולד כי מובטחת הבטחת אנטי-ספאם. בצילום מסך אפשר לראות את דף הנחיתה.
דף נוסף לדוגמה כולל סרטון וכנראה שזו הסיבה לכך שלוקח לדף זמן להיטען. בדף יש סרטון תוכן ולא בטוח שהוא יעבוד, בין היתר כי הסרטון מושך את תשומת הלב ועלול למנוע מהגולשים לקרוא את הכותרת ולמלא את הפרטים שלו. בנוסף, במקרה של הדף חסר מידע. בדף זה צריך לסדר את הכותרת ובכלל, לראות איך לא להסית את תשומת הלב למקום הלא נכון. צריך לזכור כי שיווק שותפים תלוי בין היתר בהצלחה “לתפוס את העין” ולכן חשוב למקד את המסר בדף הנחיתה.
דף אחרון בדוגמה מציע תמונת רקע נעימה. הסימן של הדולר מיותר ואם נשווה את כל הדפים שמצורפים מעלה, אפשר לראות כי לא מדובר בדף הכי אטרקטיבי למי שרואה דפים רבים בתחום הכנסה פאסיבית. הדף מציג מעט אינפורמציה, חסר פה בעיקר ה”איך” יש צורך להיות ספציפי מה יקבל הגולש, מה יצא לו מזה, מה בדיוק כולל המדריך.
בדף זה יש תמונה של המדריך וזה מעולה. זה מקל על הגולש לדעת מה מצפה לו. בתוך קוביית המייל כתוב “הנכס כאן מייל” וזה טוב מאד, לעומת זאת המקום בו כתוב “אני מאשר קבלת מייל” כמעט נעלם ומקשה על קבלת הכתובות. במקרה זה אפשר גם לנצל יותר מקום מרוחב המסך.
המלצות קטנות נוספות:
- שימו לב לשגיאות כתיב ותחביר.
- שקלו אם אתם רוצים להכניס וידאו המחייב הקשבה.
- סימן קריאה עוצר את הקריאה.
ומה עכשיו? אם יש לך עוד שאלות על דפי נחיתה, או אם סתם בא לך להשאיר לי תגובה ולכתוב לי שאלות על שיווק שותפים, זה הזמן לכתוב לי למטה.