איך אני מנצל את השינויים של פייסבוק לטובתי בתור אפיליאייט

בזמן האחרון דובר רבות על השינויים של פייסבוק ובהדרכה זו אני הולך לדבר על איך אני הולך לנצל את השינויים האלו לטובתי בתור אפיליאייט. ברגע שפייסבוק הודיעו על כך שהולכים להיות שינויים עלו לא מעט חששות של “מה הולך להיות” לאנשים אשר עוסקים באפיליאייט ולכן היה לי חשוב להכין את ההדרכה.

בכל ההדרכות, כל מה שאני מאמין בו ולמדתי מהמנטורים, המשווקים והמותגים הגדולים בעולם, אני תמיד חוזר על מה זה שיווק: “שיווק זה יצירת מערכת יחסים”.

מהם השינויים הגדולים של פייסבוק וכיצד אני רואה אותם באופן כללי

בגדול, השינויים של פייסבוק אומרים כי הדפים של הגולשים, כלומר אוסף החדשות שלהם, הפכו לאחרונה לאוסף של שיתופים ויראליים, סרטונים ופרסומות. שלושת הדברים האלה הם מותגים, מפרסמים ועוד שרוצים להגיע אל הלקוחות.

אחד מהשינויים הוא שפייסבוק רוצה להוריד את החשיפה למודעות, להפחית את החשיפה של הדפים העסקיים ולהגדיל את החשיפה ל”אישי” לפוסטים האישיים. כולנו רואים פוסטים שנועדים “לסחוט ויראליות”, פוסטים שהמטרה שלהם היא שכמה שיותר אנשים יראו אותם (יעשו לייק, יפרסמו ועוד). אלו פעמים רבות פוסטים של ארגונים שונים אשר עושים שיתוף פעולה עם חברות וכאשר הפרסום הוא אורגני פייסבוק לא מרוויחה מכך.

בחודש האחרון אנשים גלשו פחות 50 מיליון שעות בפייסבוק. הדבר אמנם לא השפיע על ההכנסות של הרשת, אך התוצאה היא שעלויות הפרסום עומדות לעלות והחשיפה העסקית תהיה נמוכה יותר.

מה שכן, פייסבוק תוריד את החשיפה לסרטונים (חיצוניים), אלא אם הם לייבים. תמונות יקבלו חשיפה גבוהה יותר. מה שמפריע לפייסבוק הוא שאנשים “פאסיביים” יותר מאשר בעבר = פחות שיתופים ופחות תגובות. הרצון של הרשת הוא שהגולשים יהיו גולשים פעילים.

אנשים רבים שומעים רק את הצד השלילי, אבל פייסבוק יודעת מה היא עושה ולאורך שנים היא כבר עושה את זה כמו שצריך ויש לה נתונים ברורים מה הגולשים רוצים לראות. מכאן אנחנו מבינים שאם פייסבוק חושבת שאנחנו רוצים לראות פחות סטטוסים של עסקים ויותר סטטוסים של חברים ומשפחה, אנחנו צריכים להבין מה אנשים רוצים.

האג’נדה שאני כל הזמן חוזר עליה בהדרכות על אפיליאייט היא שהדבר היחיד שיכול לעבוד בשיווק הוא בנייה של מערכת יחסים עם קהל מסוים. אם יש לנו מערכת יחסים עם הקהל, הוא יקנה מאתנו ופייסבוק הוא יצירת מערכות יחסים ושמירה עליהן. היא באה לעזור לנו להתחבר לאנשים.

כדי לנצל את השינוי לטובתנו, אנחנו צריכים להבין כי נכון שהפרסום יותר יקר, אבל התחרות נמוכה יותר ולכן בסופו של דבר זה יהיה משתלם עבורנו. אין צורך לקנות מוצר גדול על פרסום באינסטגרם, אווטבריין ואחרים, אלא להבין כיצד לעבוד נכון עם פייסבוק (ברור שאתם יכולים לפרסם בעוד מקומות). לפייסבוק תמיד היה תפקיד בשיווק אך חברתי.

כיצד השינוי עומד להשפיע עלינו בתור אפיליאייט ומה כדאי לנו לעשות:

שיווק שותפים ושיווק בכלל בקבוצות בפייסבוק

השיווק בקבוצות עומד לגדול ואנחנו, בתור אפיליאייט, צריכים לאמץ נכון את השימוש בכלי זה. באופן אישי, אני מנהל קבוצות רבות ואת הקבוצה של השיווק כבר זמן רב וזה עובד. זוהי צורת שיווק שעומדת להתחזק. זוהי שיטת שיווק חזקה מאד כיוון שקבוצה היא קהילה, אנחנו פה לא רק כדי לקנות אלא גם כדי להיות אחד עם השני ונוצר מעגל של אנשים סביב נושא משותף.

כך נוצרת קהילה וזה אומר שדרכה החברים יכירו זה את זה, יעזרו אחד לשני ויכירו גם אותנו כמשווקים ויתחברו אלינו. המעגל הזה הוא דרך לפרסם ופייסבוק עומדת להעלות את החשיפה בקבוצות. פייסבוק הורידה את הספאם מהקבוצות ב-90% ומי שמפרסם בקבוצות מורחק. היא נתנה למנהלי קבוצות כלים כדי לנהל אותן נכון ולהרחיק את אותם אנשים שמפרסמים קישורים וזאת כדי ליצור קהילות איכותיות וטובות יותר.

מעבר לכך, פייסבוק עשתה כנס עבור מנהלי הקבוצות, נפגשה איתם (גם מנהלים מישראל) ומכאן אפשר להבין כי זהו הכיוון שאנחנו צריכים לפעול בו.

שיווק בפרופיל האישי

יש פה טעות של אנשים שרוצים להישאר אנונימיים. זוהי ההזדמנות שלנו לבטא את עצמנו וליצור מערכת יחסים. בניית מערכת יחסים היא הבסיס לשיווק. אם אני אכנס לעלי אקספרס ואחפש אחר סט איפור, הוא יעלה כמה דולרים בודדים (1-5) אבל אם אני אכנס אל החברות הגדולות כמו איל מקיאז’, מאק ודומות, הסט יכול לעלות גם מאות דולרים. הייצור עולה אותו הדבר או מקסימום פי 3 יותר. הסיבה היחידה שהחברות והמותגים הגדולים יכולים למכור את המוצר בעלות גבוהה היא מערכת היחסים עם הקהל.

זו לא מערכת יחסים אינטימית או אישית כמו עם חברים, אך זו מערכת של Know, Like, Trust.

הפרסום בקבוצה הוא לא ספאם, הוא להשתתף, לשאול שאלות וליצור מערכות יחסים. לאחר שאנשים מכירים אותנו בקבוצה, נוכל לפרסם פוסט ואז הם יאמינו לנו ויהיו בעלי נכונות להתייחס אלינו ברצינות ואף לקנות מאתנו.

אם אנחנו מתעקשים להישאר אנונימיים, אנחנו לא נוכל למכור מוצר למישהו. הרבה עסקים נסגרים כי אין להם מערכות יחסים עם הלקוחות והיום אפשר לראות כי גם העסקים הגדולים, כמו מותגי אופנה, סלולר ואפילו רמי לוי, מנסים להתחבר לקהל וליצור מערכת יחסים. כאשר החברות הללו שמות פרזנטור מפורסם הן משתמשות בו כדי ליצור מערכת יחסים ולהתבסס על זה שאנחנו מכירים את הפרזנטור ולכן נרגיש קרובים למותג.

זו הסיבה שהמותגים משתמשים במפורסמים, כי כבר יש לנו מערכת יחסים מסוימת עם אותם אנשים וכך הם ממנפים את מערכת היחסים הזו. לכל מפורסם יש כבר מערכת יחסים עם הקהל והמותג נעזר בכך כדי להתקרב אלינו.

אם אנחנו רוצים להרוויח כסף, הרבה ולאורך זמן, אנחנו צריכים להשתמש במה שאותם מפורסמים עושים ולבנות מערכת יחסים עם הלקוחות שלנו.

אם נחזור לפייסבוק, היא עומדת לעזור לנו להצליח לפתח את מערכות היחסים שלנו, בפרטי ובקבוצה.

זוהי אמנם בשורה גרועה לאנשים שרק מנסים למכור ולא מעוניינות ליצור מערכת יחסים. כאשר משווק קטן בתחילת הדרך מנסה רק למכור, הוא לא יצליח ובנוסף לשינויים של פייסבוק, גם הגולשים לא ישתפו פעולה (ומכאן מגיע השינוי של הרשת). השינוי נכנס עכשיו באופן רשמי לפייסבוק, אך הקהל כבר מזמן מעוניין במערכות יחסים ולא בפרסומות.

אנחנו יכולים להשתמש בפייסבוק כדי להבין מה הקהל רוצה ומה שהוא רוצה הוא ליצור מערכת יחסים. ברגע שנתחיל ליצור את המערכות פייסבוק גם תעזור לנו ולשם כך אנחנו צריכים להתחיל לפעול גם בפרופיל האישי ואנחנו יכולים לפעול בכמה דרכים כדי להגיע לתוצאות הרצויות:

  1. צירוף חברים – אנחנו צריכים לצרף חברים בעלי תחום עניין בתחום שלנו.
  2. הוספת השם שלנו – עלינו להוסיף את השם שלנו במיילים ולעודד אנשים לשלוח לנו חברות.

אנחנו יכולים לפתוח פרופיל נוסף ולא לערבב בין הפרופיל האישי שמיועד לנו לבין הפרופיל שנועד לשרת אותנו בתור אפיליאייט. אנחנו יכולים לנהל פרופיל נוסף שהוא עסקי אך משמש אותנו לחלוטין בתור עסק.

אם אנחנו רוצים להיות “גדולים” ולצמוח, אלו שני כללים שמומלץ לאמץ אותן והן אלה שיעזרו לנו ליצור את מערכות היחסים שהן כל כך חשובות.

בסופו של דבר, כאשר אנו באים ליצור מערכת יחסים, אנשים מסתכלים עלינו ויש לנו יכולת לתת לאנשים ערך ויש לנו אפשרות לעצב דעת קהל. היום, כל הסלבריטי למיניהם הם לא רק מפורסמים שנמצאים בטלוויזיה או בפרסומת, הם גם מעצבי דעת קהל. כאשר המפורסמים מפרסמים סטטוס, אנשים מקשיבים להם ומושפעים מהדעות שלהם. אנחנו יכולים להיות כאלה.

אנחנו לא צריכים מיליון עוקבים אך אנחנו צריכים 1000. אלף אנשים אשר מאמינים לנו יכולים להיות הדרך ליצור עסק. בכל שלב נצטרך לעשות פעולות שונות ואחרות.

כרגע, אם אתם מפחדים לחשוף את עצמכם, אם אתם לא עושים דברים שאתם רוצים ולא מוציאים כסף על דברים שחשובים לכם, זה אומר שאתם מפחדים וזה מה שאתם משדרים לקהל שלכם. קצת קשה לגרום למישהו לעשות משהו כשאנחנו עושים זאת אחרת. הסיכוי שלנו למכור למישהו אחר קורס אם אנחנו לא מוכנים לקנות, הוא נמוך. אם אנחנו לא נכנסים לראש של הלקוח, אנחנו לא נצליח לגדול ולצמוח.

אנחנו צריכים להיות פתוחים באינטרנט, לשתף, לחלוק והיום כל מיזם שני באינטרנט הוא שיתופי. אל תישארו מאחור אלא תתקדמו, תצטרפו לקבוצות שמעניינות אתכם, תבנו מערכות יחסים. בצורה זו הפוסטים שלכם יקבלו חשיפה גבוהה יותר. בצורה זו, גם הפרסום הממומן שלנו יהיה זול יותר.

לצורך דוגמה, אני פרסמתי לקהל שלי פרסום ובעלות של 10 ₪ בלבד נחשפתי לכל הקהל שלי ואחוז ההקלה שלי עמד על 8%. סך הכל הגעתי אל 3000 איש שמכירים אותי ו-250 איש לחצו על הפוסט וכל זאת בעלות של 10 ₪ בלבד, מה שאומר ש-25 קליקים עלו 1 ₪ (4 אגורות לקליק).

מכאן אני מקווה שהסברתי לך כי פייסבוק לא חונקת את המפרסמים אלא מעודדת יצירת מערכת יחסים. אם בדוגמה שצירפתי היו 50% המרה, התוצאה היא 125 לידים (8 אג’ לליד). אם מכאן היו 10% המרה התוצאה היא 12.5 רכישות וכל זה בעלות של 10 ₪ בלבד.

אם הקהל חם, אחוזי ההמרה יכולים לעלות, מה שיפחית בצורה משמעותית את העלות לכל ליד ולכל מכירה, מה שמעלה בצורה משמעותית את הרווחיות שלי.

הדרך בה אני הייתי מעדיף לעבוד היא להשקיע בקהל קר וזאת כדי לחשוף אותו לקבוצה ולהעביר אותו לקהל חם. לאחר שהקהל הוא חם והפוסטים הם של מערכות יחסים, השינוי עובד לטובתי ובעצם, אם אני מפתח מערכת יחסים, העלות של הפרסום נמוכה בהשוואה לתוצאה.

חשוב לי לציין שאם החלטתם לקנות קורס כדי ללמוד איך לפרסם באינסטגרם, אווטבריין או בכל פלטפורמה אחרת, אין בזה שום דבר רע. להפך, זה מצוין ללמוד, אבל אל תקנו את הקורס כי אתם חושבים שכבר אי אפשר לפרסם בפייסבוק.

הבהרה – אם הפרסום שלכם תלוי בפייסבוק, אתם בבעיה, אך אם אתם משתמשים בפייסבוק כדי לבנות רשימת תפוצה ולבניית מערכת יחסים, אתם תצליחו.

שאלות על אפיליאייט שעלו מתוך ההדרכה

ש: כיצד פרסמת את הלייב?

ת: פרסמתי פוסט רגיל בדף העסקי שלי ועשיתי שיתוף בקבוצה. אבל, הסיבה שהצופים הגיעו להדרכה היא ההתעניינות המשותפת בתחום ומערכת היחסים בנינו.

ש: רוב המפרסמים לא מעוניינים בפרונט, למשל אם אני מפרסם דיאטה אבל אני לא מקצועי בתחום, איך אני יכול לפרסם?

ת: זוהי טעות גדולה לחשוב שחובה להיות אוטוריטה כדי להיות משווק. אף אחד בקבוצה של שיווק שותפים לא רואה את המוצרים הנוספים שאני משווק, למרות שאני עושה זאת. אני לא אוטוריטה אבל אני כן יכול לשווק את המוצר ובניתי מערכת יחסים כמותג.

אני לא אעלה ללייב כדי לתת טיפים לאיפור אבל אני כן שולח מיילים ועושה פוסטים בדף העסקי וכן מביא קוסמטיקאיות שידברו בדף העסקי שלי כדי שייצגו עבורי את המוצר. אני משווק את עצמי כאשר המותג הוא שלי. עלינו לזכור שלמותג יש מערכת יחסים. מי שמשווק דיאטה לא צריך להיות אוטוריטה אלא הוא צריך ליצור מערכת יחסים עם הקהל. כן, רצוי שנדע קצת יותר מהקהל שלנו, אך לא להיות אוטוריטה. אנחנו יכולים להגיד שגם אנחנו מתעניינים בתחום של הקהל.

ש: הסבר נוסף על קהל חם לעומת קר

ת: קהל שמכיר אותי, מחבב אותי ומאמין בי, הופך לקהל חם. ההתחלה היא “לייק” או חברות.

ש: האם חובה לפתוח קבוצה או שמספיק להיות חבר פעיל?

ת: אפשר להיות חבר פעיל וזה יכול לעבוד לאורך זמן. אבל, אם ישנה אפשרות לנהל קבוצה וכך לקבל את השליטה, עדיף שכך.

ש: כיצד יש להתייחס אל השינויים בחנות שופיפיי?

ת: אין הבדל בין שיווק שותפים לשיווק בכל פלטפורמה אחרת. אני אמנם לא מבין גדול בשופיפיי אבל הרעיון הוא זהה, ליצור מערכת יחסים ולבנות מותג שאפשר וכיף לחזור אליו. אין לבנות רק על הפרסום הממומן. הרעיון הוא להשתמש בכסף בפרסום בפייסבוק כדי ליצור קהל ולא כדי למכור ולמכור. כל פרסום הוא כמו שתיל קטן אבל אנחנו צריכים תנועה משלנו ולשאוף ליצור רשימות תפוצה. רשימת תפוצה ובלוג זה משהו שאי אפשר לקחת מאתנו, גם אם פייסבוק יעשו שינויים נוספים בעתיד.

ש: איך אפשר ליצור מותג בקבוצות?

ת: המותג הוא אנחנו. בקבוצות אנחנו מגיבים בתור מי שאנחנו, מהפרופיל (זה שפתחנו במיוחד או לא) ודרכו ניצור מערכת יחסים שהיא המטרה שלנו.

 

אהבת? יש לך הערה? עוד שאלות על אפיליאייט? זה הזמן להגיב כאן למטה 🙂 

פייסבוק
וואטסאפ
לינקדין
אימייל

הגיע הזמן ליישם את כל מה שלמדת?

הכנתי הדרכה בחינם שמראה צעד אחר צעד איך התחלתי מאפס לצאת מהלופ של שכר מינימום ולהשתמש באינטרנט כדי להתפרנס באינטרנט תוך כדי טיול בעולם