עסק של שיווק שותפים צריך להיות מוקם מתוך מטרה להגיע להכנסה גבוהה, יציבה ואוטומטית (לא צריך לעבוד הרבה שעות כדי לשמר אותה). כדי לעשות זאת אי אפשר לצפות להצלחה מסחררת בין יום ולשם כך הגיעה ההדרכה הזו. ההדרכה תבדוק כמה זמן וכמה כסף צריך להשקיע בעסק על מנת להצליח להגיע לשלב בו אפשר למשוך רווחים יפים.
כמובן, כל אחד ואחת יתפסו את המושג “רווח יפה” אחרת ולכל אחד יהיו מטרות שונות. אבל, צריך להתחיל ממשהו… אני אתן לדוגמה בהדרכה הזו רווח של 10,000 ₪. סכום זה הוא מעל לשכר הממוצע במשק ומעבר לכך, לאחר שמרוויחים אותו אפשר להמשיך לגדול. הכוונה בהדרכה היא להראות לא איך מגיעים אל סכום זה ונשארים בו אלא מתי מגיעים אליו מתוך מטרה להגדיל הכנסות.
נתחיל?
לצורך ההדרכה אני משתמש במחשבון שיצרתי ומכניס בו את הנתונים בחלק העליון:
מהו יעד ההכנסה שלי = 10,000 ₪ (שווה רווח לפני מס ומע”מ).
מה התקציב החודשי שלי לפרסום = 600 ₪. כאן אני מציב רף כמה כסף אני יכול לשים על פרסום, בלי לראות אותו בחזרה אלא מתוך נקודת הנחה שאראה אותו רק לאחר שנה. אני ממליץ לאנשים להתחיל מתקציב של 600 ₪ בחודש.
מחיר ממוצע לליד = ככל שהניסיון ארוך יותר כך העלות יכולה לרדת. ישנם משפיעים רבים, בהם גם התחום, הניסיון האישי ועוד. לדעתי, חישוב על פי 12 ₪ לליד יהיה סביר לתחילת הדרך ולצורך החישוב.
רווח ממוצע לליד בחודש = השאיפה היא להגיע לממוצע של 1$ רווח מכל ליד בכל חודש. זהו ממוצע בלבד ואינו אומר שכל ליד יהיה באמת שווה דולר בכל חודש.
בסימון הירוק, “הפכתי” כל דולר ל-4 ₪. זהו לא המספר המדויק והוא לצורך ההדרכה. מי שרוצה לשנות ולדייק עם השער, יוכל לשנות זאת.
בהנחה שהשקעתי בחודש הראשון 600 ₪ והצלחתי להביא כל ליד בעלות של 12 ₪, ההכנסות שלי יהיו בסיום החודש 200 ₪, כולן מלידים חדשים. ההוצאות עומדות על 600 ₪ ולכן אין לי רווח אלא הפסד של 400 ₪ בסך הכל.
בשלב זה אפשר לראות כי בסיום כל חודש יהיה סך הכל הפסד או סך הכל רווח. עוד חשוב לדעת כי במקרה של רשימה קטנה, אי אפשר לצפות להכנסות ממש ולכן ייתכן שבחודש הראשון בכלל לא יהיו מכירות. אבל, כל זה מתייחס לממוצע.
מה קורה בחודש השני של שיווק שותפים
בחודש השני של העסק שלנו בתחום שיווק שותפים, נשקיע שוב 600 ₪. בנוסף, ניקח את 200 השקלים שהכנסנו בחודש הקודם (אנחנו כרגע לא נוגעים ברווחים). כלומר, נשקיע בחודש זה 800 ₪ בעבור הפרסום של העסק.
בהדרכה עלתה שאלה האם מדובר על מוצר אחד או כמה מוצרים. בשלב הראשון של העסק ההמלצה שלי היא להשקיע רק בקידום מוצר אחד.
בסיום החודש השני אלו הם הנתונים:
- השקעתי (אפשר גם לכתוב כי הפסדתי) 1200 ₪ שהושקעו בהוצאות הפרסום.
- יהיו לי סך הכל 117 לידים ברשימת התפוצה (50 מהחודש הראשון ו-67 מהחודש השני).
- סך הכל הפסדתי 733 ₪ כיוון שהחזרתי חלק מההשקעה.
- ההכנסות יעמדו בסך הכל על 467 ₪.
הדבר הכי חשוב – אנשים מתמקדים לרוב בהכנסות, כאן ועכשיו ורווחים. אנשים לא מתמקדים בנכסים. נכסים הם מה שגורם לי להרוויח כסף כל חודש, באופן יציב ולאורך זמן. אם ליד שווה 1$ ויש לי 1000 איש ברשימת התפוצה, אוכל להרוויח מדי חודש בהשקעה נמוכה מבחינת הזמן שלי. אם אני משקיע רק כדי למכור ולא כדי ליצור רשימת תפוצה וקהל, יהיה לי קשה לבנות את העסק לטווח הארוך.
בחודש השלישי של העסק
בחודש השלישי אני משקיע בעסק עוד 600 ₪ (מהכיס) ומוסיף להם את הרווחים מהחודשים הקודמים, מה שאומר שההוצאות שלי בחודש (לצורך פרסום) יהיו בגובה 1067 ₪ וייראו כך:
כל הנתונים מתבססים על כך שהסכמנו מראש “לזרוק” מדי חודש 600 ₪ “לפח”. כלומר, בלי למשוך את ההכנסות אלינו.
קפיצה קדימה תראה כי כבר בחודש החמישי הרווחים הופכים להיות חיוביים ולא הפסדים:
למעשה, בחודש החמישי אני נמצא באותו הפסד כפי שהייתי בחודש השלישי של העסק. אני לוקח את כל ההכנסות של החודשים הקודמים ומשקיע אותם ובסך הכל אני יכול להשקיע בפרסום עבור שיווק שותפים בחודש זה 1896 ₪.
נקודה על הלידים: הלידים הם מתעניינים אשר ראו את הפרסום שלי, לחצו עליו והשאירו פרטים בתמורה לקבלת מתנה כלשהי שהבטחנו להם. על כך עשיתי הדרכה בנפרד ואפשר למצוא אותה כאן באתר.
למה לא למשוך רווחים מיד?
קפיצה קדימה אל החודש התשיעי מראה לנו שהרווחים עומדים על 1991 ₪. אבל, הרשימה שלנו עומדת על 1848 אנשים. ההכנסות בחודש זה עומדות על 7391 ₪. בחודש זה יש לי אפשרות להתחיל להשקיע בעסק סכומים גדולים ויש לכך כמה יתרונות.
לאחר לימוד העסק והבנה כיצד עובד שיווק שותפים ומערכת הפרסום, יש לי אפשרות לנצל את הכספים בצורה היעילה ביותר. בנוסף, יש לי סכום גבוהה ולכן התוצאות שלי בהתאם וכאן כבר מתחילה קפיצה משמעותית בעסק, שנראה אותה בחודשים הבאים.
בחודש העשירי, ההכנסה עומדת על 10055 ₪ וכאן אני יכול להפסיק להשקיע את אותם 600 ₪ בכל חודש ואני יכול להסתפק ברשימה וברווחים כדי להמשיך לגדול עם העסק שלי. בשלב זה אני יכול להסתפק גם בהכנסה של הרשימה.
לאחר שהגעתי לסכום זה אני יכול להחליט שלא לפרסם יותר, אלא למצות את הרשימה. אם זו ההחלטה שלי, אני אתחיל את העבודה מההתחלה. אקח מדי חודש 600 ₪ (לאחר שאני מרוויח מעל 10000 ₪) ואתחיל לבנות רשימה חדשה או שאחליט אפילו לגשת לנישה חדשה.
כמובן, הרשימה לא תכניס לכל החיים את הסכום הזה כיוון שהיא תגיע לשלב מיצוי בזמן מסוים. אבל, יהיה לי מספיק כסף כדי להתחיל את הכל מההתחלה וליצור עסק יציב שעובד. לאחר עשרת החודשים הראשונים אוכל להתפנות יותר לעסק זה, לא אצטרך להביא כסף מהבית והרווחים כל הזמן יגדלו.
שיווק שותפים מחייב סבלנות ומי שיתמיד יגלה לא רק שאחרי עשרת החודשים הראשונים הוא מתחיל להרוויח אלא שהוא יכול גם להרוויח הכנסה יציבה ושהפעולות יותר קלות עבורו. ברור שיצירת הקמפיין הראשון תיקח יותר זמן ומאמץ מאשר השני. כל פעולה שכבר התנסינו בה במהלך עשרת החודשים הראשונים תהיה פשוטה יותר לאחר מכן.
מה יקרה אם התקציב שלנו עבור שיווק שותפים הוא גדול יותר?
אם יש לנו אפשרות להשקיע בעסק הרווחים והתוצאות יגדלו בהתאם. כמובן, מדובר בממוצע, אך זה מה שיכול לקרות אם נשקיע מדי חודש 2000 ₪ ולא 600:
פעולות נוספות שקורות במקביל להתנסות שלנו הן היכולת לשפר את עצמנו. למשל, אם נחליט להשקיע 600 ₪ אך נצליח להוריד את מחיר הליד ל-5 ₪ בלבד, אחרי עשרה חודשים נוכל להכניס 33999 ₪. כמובן, הכל ממוצע והכל מוערך בלבד.
בקפיצה קדימה אפשר לראות כי לאחר 12 חודשים אפשר להגיע אל הנתונים הבאים:
וכל זה בהשקעה של 600 ₪ מדי חודש. אלו הם נתונים אמתיים ושאני יכול להגיד שיכולים לעבוד גם עבור מתחילים בשיווק שותפים אשר עוד לא באים עם ידע רב ומשלמים גם עבור “טעויות” והתנסויות שונות.
חשוב להבין כי הכוח של הטבלה הוא המינוף. כל חודש מצטרף לחודשים שלפניו וכך נבנה העסק, חלקו מהשקעה אישית חודשית וחלקו מהרווחים שנצברים מדי חודש.
שאלה: מה זה ממוצע לליד?
תשובה: לא כל ליד יקנה ממני ב-1$ בחודש. זה ממוצע. ייתכן שיהיו לי 100 לידים ומהם אחד יקנה ב-100$ ואז הממוצע יהיה 1$ וייתכן שיהיו לי 100 לידים עם שתי מכירות של 50$ וכך הלאה. אפשר להגיד כי בממוצע, כל ליד ברשימת התפוצה שווה 1$ וזה כמובן נתון המתבסס על הניסיון האישי שלי. בנוסף, ייתכן וליד יקנה ממני יותר מפעם אחת במהלך חיי הרשימה, אך לצורך הדוגמה אני משווק מוצר אחד בלבד.
הכנסות חד פעמיות מול הכנסות קבועות
מניסיון אני יכול להגיד שגם אני חיפשתי הכנסות. לא התעסקתי במה שעומד להיות בטווח הארוך וההכנסה שלי לא הייתה גבוהה וקבועה, מה שאומר שלא קיבלתי את מה שרציתי והוא לעבוד רק בזה ולהיות חופשי יותר. זה לא קרה כי התייחסתי רק לכמה רווח היה לי ולא איך לבנות את העסק שלי.
חשוב להבין כי הכספים שאני מרוויח בחודשים הראשונים נועדו להשקעה בעסק. אני לא הבנתי את הרעיון של העסק ובחודשים הראשונים בזבזתי את העסק במקום להשקיע אותם בחזרה ולחזק את העסק שלי. מה קרה לי ברגע ששיניתי את הגישה:
החלק הכחול הוא הרווח שהרשימה יכולה ליצור בכל חודש. אלו נתונים ריאליים לחלוטין ואפשר ליצור רשימה של 4000 לידים תוך שנה. אני לא הכרתי את זה בתחילת הדרך ולא הבנתי שזו המטרה שלי. זו הסיבה שאני עושה את ההדרכות, לקצר לכם את הדרך ולאפשר לכם ליצור עסק שהוא נכון. לבנות אותו כך שיהיו לכם רווחים גבוהים ולאורך זמן.
לאחר עשרה חודשים אפשר להגיע לרווחים של מעל 10000 ₪ ולאחר שנה כבר אפשר לקפוץ לסכום של 18000 ₪.
לאחר השנה הראשונה או אפילו לאחר עשרה חודשים, אפשר להתחיל למשוך את הרווחים, אך להעביר את חלקם כדי לבנות עוד נישה (כמו עוד עסק) וכך להבטיח לעצמי עסק שעובד לאורך זמן ועסק שהוא מתרחב וגדל.
פעולות להגדלת העסק
ישנן כמה דרכים להגדיל את העסק לאחר שייצבנו אותו במהלך עשרת החודשים הראשונים:
- הגדלת ההשקעה – ברגע שיש לי הכנסה, אני יכול להחליט לקחת אחוז מסוים ממנה כדי להתחיל לפתח נישה נוספת או רשימה נוספת באותה הנישה. ברגע שאני לוקח כסף ממה שאני מרוויח ומשקיע יותר מאשר 600 ₪ אז אני יכול “לקצר” את הדרך ולצבור לידים רבים.
- הפחתת הוצאות לליד – הניסיון עושה את שלו וככל שאתנסה יותר בפרסום אוכל לשפר את הפעולות שלי ולהצליח להוריד את המחיר בעבור כל ליד. זה לא תמיד קורה ולפעמים העלויות יכולות לעלות לאחר זמן מה (קרה לי לאחר ארבעה חודשים), אך באופן כללי אנחנו משתפרים בתהליך ולכן יכולים להפחית את עלויות הליד.
- הגדלת רווחים מליד – ניהול נכון של רשימת התפוצה יכול להוביל ליותר מכירות או מכירות ברווחים גבוהים יותר. זוהי פעולה שאפשר להסתמך עליה בטווח הארוך כיוון שבטווח הקצר אנחנו עוד לא יודעים כיצד לעשות זאת. עם הזמן, נשתפר ונדע כיצד למכור לקהל שלנו את המוצרים הנכונים ובדרך הנכונה.
אנחנו יכולים לכוון את עצמנו לרשימת תפוצה של 15000 איש. זה ריאלי ואפשרי. כמובן, בתחילה נכוון לאלפים בודדים אבל בטווח הארוך, אנחנו יכולים לשאוף למספרים אלו. זה לא תרשים הזוי או לא אפשרי.
מעבר לרשימה ומחשבון מורכבים יותר
הטבלה הזו משמשת אותי כדי לבדוק לא רק כמה אני משקיע אלא לבחור את המוצר שאני משווק. אני יכול לבחור לשים את מחיר המוצר כפי שהמוכר מציג אותו, לכתוב את אחוז העמלה שבעל המוצר הגדיר מראש ולבחון את אחוז ההמרה.
הכנסתי מחיר מוצר של 200 ₪, 50% עמלה (סביר למדי). ההערכה שלי היא שיהיו 5% המרה. כלומר, מתוך 100 לידים, 5 יקנו את המוצר.
בטבלה זו הוצאתי מהכיס מדי חודש 600 ₪, בדיוק כמו בטבלה הקודמת. הרשימה שלי בסיום החודש תעמוד על 50 איש ובממוצע יהיו 2.5 מכירות בשווי 250 ₪. ממש כמו בתחילת ההדרכה ובטבלה הקודמת, אני משקיע את הכספים שהרווחתי בחזרה בעסק שלי.
ההבדל בין הטבלה הזו למחשבון הקודם הוא ההתייחסות למוצר עצמו. כלומר, אם קודם התייחסתי לכמה כסף אני משקיע וכמה יעלה לי כל ליד, עכשיו אני מוסיף גם את המוצר וכמה אני מרוויח מכל מוצר ומהם אחוזי ההמרה הממוצעים שאוכל להסתמך עליהם.
כל ההערכות שנתתי בדוגמאות מתבססות על נתונים מהעסק שלי, הכנסות ורווחים שאני הגעתי אליהם. לא הגעתי אליהם בתחילת הדרך, כי לא עבדתי בצורה נכונה ולא ראיתי את הטווח הארוך, אבל ברגע שהבנתי איך שיווק שותפים עובד שיניתי גישה והגעתי לאן שהגעתי.
כל הנתונים ניתנים לשיפור. הרעיון הוא שבמקביל להתקדמות החודשים יקרו פעולות השיפור השונות. למשל, אם אני אצליח לעלות ל-10% המרה, מה שיקרה מבחינת התוצאות בחודש העשירי יהיה:
הסכומים פה גדולים בהרבה. הרווחים גבוהים יותר וכאשר הם נכנסים חזרה לעסק (זהו אינו כסף שאני מביא מהבית, מהכיס אלא כסף שהרווחתי ואני משתמש בו כדי לשפר את העסק שלי). אלו לרוב לא יהיו הנתונים בתחילת הדרך, פשוט כי אנחנו עוד לא יודעים כיצד לעשות את הפעולות השונות וזה היופי של הטווח הארוך.
שיווק שותפים – לגלגל את הכסף
הרעיון של שיווק שותפים הוא תמיד לראות את הטווח הארוך. אנחנו לא יכולים להסתכל רק על מה שכאן ועכשיו ולצפות לרווחים מידיים אותם נמשוך. כל עסק באשר הוא חייב להשקיע. במקרה של שיווק שותפים ההשקעה היא נמוכה (אם נשווה למשל לדמי שכירות של חנות…), אבל דורשת סבלנות והתמדה.
הטבלה השנייה היא מורכבת מעט יותר, אך גם מציגה בצורה נכונה את מה שקורה בתחום. לאורך זמן אנחנו יכולים לראות כי ישנם אנשים שקונים יותר מאשר מוצר אחד מאתנו או מבעל המוצר. ישנם בעלי עסקים אשר נותנים לאפיליאייט אחוזים מהרווח גם על מכירות עתידיות או על מנויים.
חלק מההכנסות יהיו מהמוצר הראשון, חלק יהיו ממוצר שני שאנחנו נמכור וחלק יהיו ממוצר שני שבעל העסק ימכור. לכן, הטבלה מורכבת מעט ומתאימה למי שרוצה לראות את מה שיכול לקרות אצלו בעסק בטווח הארוך.
בחלק זה אפשר לראות דוגמה כמה שווה כל ליד במכירות ארוכות טווח. המונח “אפסל” הוא שדרוג של המכירה הקודמת. לאחר שמישהו קנה מוצר, נציע לו את המוצר הבא. דוגמה פשוטה להסביר מהו אפסל תהיה במקדונלד (או דומיהם): אם אני אזמין המבורגר, ישאלו אותי אם אני רוצה צ’יפס וקולה, מוצרים נוספים.
בעצם, כדי ליצור רשימת תפוצה, כדאי לשווק מוצר זול. המטרה של המוצר הראשון היא בדרך כלל להוביל אותנו ל”שוויון” בין ההוצאות וההכנסות. לאחר שקנו מאתנו את המוצר הראשון יהיה לנו קל יותר למכור את המוצר השני. מה שרווחי הוא הרשימה שנשארת אצלנו. זהו הנכס שלנו.
אנשים שכבר קנו מאתנו יכולים להיות רווחיים יותר מאשר ליד ברשימה. בניהול הרשימות בצורה נכונה, אבצע הפרדת רשימות ואתחיל לפנות אל אלו שרכשו כדי שיבצעו רכישה חוזרת. זו הדרך ליצור עסק רווחי ארוך טווח.
בתפיסה ארוכת טווח, הרווחים יכולים להיות גדולים, יציבים וכמות העבודה הנדרשת פוחתת בהדרגה. מכאן חשוב להבין כי ישנן כמה משימות בעסק:
- להביא עוד לידים – חשוב להביא כל הזמן עוד לידים לעסק.
- מכירה לרשימה – הרבה אנשים מנסים למכור מוצרים בשיטת מכירה לכל ליד וזאת במקום למכור לרשימה לנהל רשימת תפוצה.
אציין כי רשימת התפוצה יכולה להיות גם לא דרך האימייל. ייתכן שנמכור דרך הפייסבוק, ווטסאפ, יוטיוב ועוד. באופן אישי, אני שמתי לב שכל אחד שמצטרף לקבוצה הפייסבוק, שווה בממוצע 7 ₪. זהו כמובן שוב, ממוצע ולא כולם קונים או יקנו ממני (וזה ממש בסדר).
ככל שהתנועה חמה יותר, כך יהיה לנו קל יותר למכור ולשם כך אנחנו מנהלים רשימת תפוצה. כאן חשוב להבין כי זה לא מספיק לפזר פרסומים ופרסומות במקומות שונים אלא כדאי להוציא כספים כדי ליצור את הרשימה הראשונית. לאחר מכן יש להמשיך לנהל את הרשימה.
החלק הראשון, של הפרסום בלבד, הוא לא רווחי כל כך. ישנם אנשים שיצליחו בכך אך רבים יצליחו כאשר הם יסתכלו על הטווח הארוך ויבנו את העסק שלהם ולא רק ינסו להרוויח קצת כאן ועכשיו. עוד משהו שקורה ברגע שישנה רשימת תפוצה הוא שאנחנו יכולים לעבוד פחות. אנחנו יכולים להשקיע פחות זמן ואפילו כסף כדי למכור לרשימה שלנו וזאת בהנחה שניהלנו אותה לאורך זמן.
המאמץ להביא כל הזמן עוד לידים יכול להיות גם מעייף וגם יכול להוביל אותנו לתוצאות שלא נהיה מרוצים מהן. אם נתמיד ביצירת נכס וננהל אותו נכון, נוכל תוך זמן סביר ליהנות מרווחים.
לסיכום,
אני מקווה שבהדרכה זו הצלחתי להסביר איך נכון ליצור עסק שיווק שותפים שעובד לאורך זמן. חשוב להסתכל על ההכנסה ארוכת הטווח ובבניית נכסים ולא רק בהכנסות כאן ועכשיו. זו הדרך היחידה לדעתי להצליח להרוויח באמת את הכסף הגדול ובפחות זמן עבודה.
באופן אישי, היום אני משלב בין הבאת לידים בחינם ובין פרסום והבאת לידים בתשלום. הלידים בקבוצה הראשונה באופן כללי הם פחות רווחיים (מניסיון אישי). עם הזמן אני שם לב כי העלות לליד יורדת והרווח עולה. אני מנהל נכון את רשימת התפוצה ומתייחס אליה כאל נכס משמעותי ומרכזי בעסק שלי, מה שכל פעם מוכיח כי זה עובד.
זוהי הדרכה מורכבת מעט, אך באתר ישנן הדרכות רבות על שיווק שותפים ואני ממליץ להיכנס, לבחור את ההדרכה שמתאימה לך ולהתעמק בה. זה הזמן שלך להשאיר לי תגובה, לשתף עם אחרים ולשאול שאלות.
בהצלחה, משה פרקש ?