אני עוסק בתחום שיווק שותפים מספר שנים ולאורכן למדתי לא מעט. למדתי מה מצליח לי ומה לא, למדתי אילו פעולות ככל הנראה יובילו אותי לכישלון ידוע מראש. כיוון שאני גם ממנהלי קבוצה גדולה בתחום ועושה המון הדרכות (אותן אפשר למצוא באתר) ומעביר קורס בתחום, אני רואה גם טעויות של אחרים. הפעם, אני רוצה לחשוף בפנייך את השיטה שלא עובדת.
האם שיווק שותפים יכול להיות כישלון?
רגע לפני שניכנס למה באמת לא עובד וכנראה גם לא יעבוד לך, אני רוצה לחדד את הסוגיה אם מדובר פה במכרה זהב. יש משהו שתמיד חשוב לי להעביר והוא ששיווק שותפים הוא עסק לכל דבר ועניין. לכן, צריך לדעת איך לנהל אותו נכון. זה שאחד מצליח בתחום, לא אומר שכולם עומדים להצליח ולהפך. העובדה שמישהו לא הצליח, ממש לא אומרת שזה לא יצליח לך.
אז כן, מי שמתחיל להיכנס לעולם האפיליאייט בלי תכנית מקדימה, ללא תקציב, ללא זמן ועם מחשבה שבן יום הוא יהפוך למיליונר, לא יצליח. הסיבה לכך היא שאין פתרונות קסם אלא שיש עבודה. אבל, אם הגעת עד לכאן יש לי תחושה שבאת לעבוד וללמוד לעומק את התחום ולכן אני לא ארצה על חשיבותה של העבודה והלמידה אלא אשים פוקוס על שיטה מוטעית של הרבה משווקים מתחילים.
לפרסם את ההצעה
אחת הטעויות של משווקים מתחילים היא פרסום ההצעה הסופית ואסביר את הכוונה. שיווק שותפים הוא חיבור בין בעל מוצר (שיכול להיות דיגיטלי או פיזי) לבין המשווק. שני הצדדים פועלים כדי לקדם הצעה ולמכור, כאשר התפקיד של בעל המוצר הוא לספק את המוצר הטוב ביותר והתפקיד של המשווק הוא להוביל אנשים לעבר המכירה.
את דף המכירה יוצר בעל המוצר (כמעט תמיד) ולכן ישנם אנשים שמתחילים וחושבים שהם צריכים לפרסם בכל מקום אפשרי את אותו דף מכירה. כל זה מוביל לכך שמשווקים משקיעים כספים ומאמץ בפרסום ולא ביצירת מערכת יחסים והתוצאה היא כמעט תמיד אותו הדבר, אי הצלחה.
מדוע שיווק שותפים הוא יותר מפרסום הצעה
שיווק שותפים הוא הרבה יותר מפרסום הצעות לקניה. למה? פשוט כי אנשים אוהבים לקנות אבל לא אוהבים שמוכרים להם. ברגע שאנחנו משקיעים כספים וזמן ואומרים לאנשים “לכו לקנות” התוצאה תהיה לרוב הפסד כספים ויש לזה מספר סיבות:
- האנשים שפרסמנו להם עוד לא מוכנים לקניה וזאת למרות שיש להם צורך במה שאנחנו מציעים להם.
- השקענו רק במוצר אחד במקום להשקיע בנישה שלנו ויכול להיות שהם רוצים לקנות אבל מוצר אחר.
- לא פיתחנו מערכת יחסים עם הקהל שלנו וכל הכספים שלנו התבזבזו על “שלטי חוצות” וירטואליים.
חשיבותה של מערכת היחסים בשיווק
שיווק שותפים = מערכת יחסים. כדי שאנשים יקנו מאתנו הם צריכים לעבור תהליך של הכרות ß חיבה ß אמון. יכול להיות שנצליח למכור גם ללא התהליך, אבל לא באותה רמה שנצליח למכור לקהל שמאמין לנו.
התהליך של מערכת היחסים מביא איתו מגוון רחב של הזדמנויות. הוא יאפשר לנו ליצור לעצמנו קהל, רשימת תפוצה וחשוב מכל, אמון. ברגע שאנשים מאמינים לנו, הם סומכים עלינו שנוכל לתת להם פתרונות טובים והם ירצו לקנות. בעוד שיש אנשים שמתייחסים אל השיווק כפרסום, האנשים שבאמת מצליחים מתייחסים אל העסק כמערכת יחסים, שבסופו של דבר גורמת לקהל לרצות לקנות.
מה אפשר לעשות לאחר שהתבססה מערכת היחסים?
לאחר שביססנו את מערכת היחסים עם הקהל שלנו, אנחנו יכולים לנהל עסק. מניסיון, אם יש לי רשימת תפוצה, אני יכול להרוויח לפחות דולר אחד בחודש בעבור כל נרשם. זהו כמובן ממוצע כי אני לא מצפה מכל רשימת התפוצה שלי לרכוש ממני מדי חודש בדולר.
לאחר ביסוס מערכת היחסים הקהל יהיה בעל נכונות לשמוע ממני על הצעות לרכישה. בשלב זה אני יכול להציע את ההצעה שחשבתי להציע מלכתחילה ואני יכול להציע מגוון רחב של מוצרים (שוב, דיגיטליים או פיזיים) שיכולים להתאים לו. אין כל סיבה להציע לקהל רק מוצר אחד.
מערכת היחסים בין המשווק לבין בעל המוצר
בעסק זה ישנן מספר מערכות יחסים. ישנה מערכת בין בעל המוצר לבין המשווק וישנה מערכת בין המשווק לבין הקהל שלו. בעוד שבין בעל המוצר לבין המשווק יעמוד לרוב מוצר אחד (או מספר מצומצם של מוצרים), בין המשווק לבין הקהל יכולים לעמוד מגוון הזדמנויות.
אם החלטת להיכנס אל שיווק שותפים, עלייך לדעת כי המוצר הוא חשוב, אך לא הדבר העיקרי. מערכת היחסים עם הקהל שלך היא הדבר החשוב ועליה עלייך לעבוד. ברגע שיהיה לך קהל שמאמין לך, תהיה לך אפשרות למכור מוצרים שונים תחת הנישה שלך וכך לבנות עסק שמצליח.
בהצלחה, משה פרקש ?