3 המרכיבים לבניית רשימת תפוצה ואיך מרוויחים ממנה

בהדרכה הקרובה אני רוצה לדבר על המרכיבים החשובים לבניית רשימת תפוצה ובנוסף, אני רוצה לגלות לך כיצד להרוויח מהרשימה שלך. אני אנסה להיכנס מיד לעניינים ולהיות ממוקד כך שבסוף ההדרכה יהיה לך את כל הידע החשוב על רשימת תפוצה.

מהי רשימת תפוצה

יצירת רשימת תפוצה וניהול שלה הוא צעד הכרחי בתחום של שיווק שותפים. אני טוען שאין מה לעשות בשיווק שותפים ללא רשימת תפוצה וזה לא משנה אם המטרה שלך היא להתמקד במוצר, נישה או השקה.

רשימת תפוצה היא הנכס האולטימטיבי עבור שיווק שותפים. בוודאי כבר יצא לך לשמוע על “נכסים דיגיטליים” ועל “הכנסה פאסיבית”. שני המונחים הללו מתייחסים לאמצעים שמאפשרים לך להרוויח כסף באופן קבוע. רשימת תפוצה היא אחד מהנכסים הדיגיטליים העוצמתיים ביותר. למעשה, זו רשימה של לקוחות פוטנציאלים (אנשים שמתעניינים במה שאנחנו עושים או במי שאנחנו) ולנו יש את פרטי ההתקשרות של אותם אנשים.

בעזרת רשימת התפוצה אנחנו יכולים לפנות אל הקהל שלנו “בבת אחת”, כלומר בלי לפנות לכל אחד בנפרד. כאן חשוב לציין כי רשימת תפוצה לא חייבת להיות רק באימייל, היא יכולה להתקיים גם בפלטפורמות נוספות, אך אפשר להגיד כי רשימות אימייל הן האמצעי הרווחי ביותר בתמורה להשקעה. כלומר, הכסף שאני משלם כדי לשווק במייל מניב את התשואה הטובה ביותר.

אני יכול לשלוח אלפי אימיילים מדי יום, להוציא מעט כסף על התהליך ובסופו של דבר להרוויח הרבה מאד כסף, גם אם הרשימה שלי היא לא “הטובה ביותר”.

רשימת תפוצה יכולה להיות גם מהדף העסקי עם אנשים שעוקבים אחרינו וכך גם: חברים בפייסבוק, חברים בקבוצה שאנחנו מנהלים, עוקבים בפייסבוק. כל אלו מאפשרים לי להגיע לתפוצה. כשאני עולה בשידור חי, אני יכול להגיע לקהל רחב וכל זאת בעלויות מינימליות.

האנשים אשר התעניינו במוצר שלנו או בהצעה שלנו (כמו במקרה של מתנה שנתנו להם בתמורה להשארת הפרטים האישיים) נמצאים ברשימה. הטעות הגדולה של משווקי שותפים היא לשווק מוצרים באופן ישיר.

לדוגמה, אם ישנה השקה, משווקים מתחילים ישלמו כסף לפייסבוק (לדוגמה) ומפרסמים באופן ישיר את דף הנחיתה של בעל ההשקה עצמה. בצורה זו, האנשים שהשאירו פרטים, עוברים למערכת של בעל ההשקה, מה שאומר שאם הוא הצליח למכור לאותם אנשים, המשווק הרוויח כסף, אך אם הוא לא הצליח, המשווק לא מרוויח כסף ופרטי ההתקשרות נשארים אצל בעל ההשקה.

רשימת תפוצה היא נכס

לפני שאני מתחיל לפרסם מוצר, כמו במקרה של קורס שיווק שותפים, אני יכול לעשות פרסומות ולהציע את הקורס למכירה. ישנם אנשים שמכירים אותי וייתכן ובאמת יקנו את המוצר שלי. אבל, אם אני ארים קמפיין בפייסבוק לאותו קורס, בלי מערכת יחסים מוקדמת, ישנו סיכוי נמוך יותר שאנשים בכלל יסכימו לרכוש ממני משהו.

לזאת מצטרף עוד נתון אחד חשוב והוא המחיר של המוצר. ככל שהמחיר של המוצר הוא גבוה יותר, כך חשוב שמערכת היחסים תהיה חמה יותר. כדי להצליח למכור מוצר יקר, אני צריך שאנשים יכירו אותי וישמחו עליי. במקרה של מוצרים זולים, לא תמיד ההכרות חשובה ובוודאי שהיא לא חשובה באותה מידה.

כדי ליצור את מערכת היחסים, אנחנו בונים רשימת תפוצה, של האנשים שרלוונטיים למוצר שלנו. אנחנו יכולים לדוור לאותה רשימה שוב ושוב. נוכל להציע את אותו מוצר כמה פעמים ונוכל להציע מוצרים שונים. למעשה, דרך הדיוור אני יכול להפוך מ”אף אחד” ל”מישהו משמעותי”.

החשוב הוא לא מה אנחנו כותבים בדיוור אלא קודם כל ליצור מערכת יחסים ולדוור. הנושאים בהם נבחר הם הנושאים אשר חשובים לקהל שלנו. למשל, אם אני מוכר מוצר להורים לילדים שלא נרדמים ולי יש מוצר שעוזר להשכיב את הילדים לישון, אני אכתוב בדיוור טיפים ונושאים שמעניינים את ההורים כמו: מה עושים עם תינוק שלא נרדם בלילה, מה עושים כשלתינוק צומחות השיניים.

לא תמיד אני אתן פתרונות. לא תמיד אכתוב טיפ אלא לפעמים רק “אדבר” על הנושא בדיוור וכך בעצם אצור מערכת יחסים עם רשימת התפוצה. הרשומים הם לקוחות פוטנציאלים. הם מתעניינים ולכן אני צריך ליצור מערכת יחסים ולעודד אותם לסמוך עליי ומכין אותם לרכוש את המוצר שאני מוכר.

3 מרכיבים שחשובים כדי ליצור רשימת תפוצה

רשימת תפוצה = מערכת יחסים. “זה כאילו נכנסת לדירת שותפים”. בדירה הזו נמצאים אנשים שאוהבים דברים מסוימים, יש להם חפצים בדירה, יש מוזיקה שהם אוהבים לשמוע ועוד… אנחנו נכנסים לאותה דירה ועלינו להבין אותם ולתקשר איתם. ברגע שנדע לתקשר, נצליח ליצור את האמון הנדרש ואת מערכת היחסים. כדי להצליח ליצור ולנהל רשימת תפוצה נצטרך:

  1. מתנה חינמית
  2. דף נחיתה
  3. קמפיין – מקור תנועה של גולשים

מתנה חינמית

נקראת גם מגנט לידים (= לקוחות פוטנציאלים). כל המטרה של המגנט היא להפוך גולשים פוטנציאליים (כמו גולשים אקראיים בפייסבוק) ללידים. אנחנו צריכים להציע לגולשים משהו שיעניין אותם מספיק כדי להשאיר את הפרטים שלהם. לצורך כך אנחנו יוצרים מתנה חינמית, משהו שהקהל שלנו רוצה.

המשימה הראשונה שלנו היא להבין מה הקהל שלנו רוצה. לאחר שהחלטנו מה המוצר שאנחנו מקדמים, ננסה להבין מה מעניין את הקהל שלנו ומה יהיה “שווה” עבורו כדי שהוא ייתן לנו את כתובת האימייל שלו. למשל, במקרה של שינה, נוכל לכתוב מדריך “3 עצות שיעזרו לתינוק שלך להירדם כשצומחות לו שיניים”. המדריך הזה יהיה רלוונטי עבור הורים שהתינוק שלהם מצמיח שיניים ולא ישן בשל כך.

ברגע שיש לי מתנה חינמית שרלוונטית עבור הקהל שלי, אני יכול לפרסם את המדריך במודעה שמפנה אל דף נחיתה שמאפשר למתעניינים להשאיר פרטי אימייל.

דף נחיתה

מה שקורה בדף הזה הוא פשוט מאד: אנחנו כותבים “הנה המתנה, כל שעלייך לעשות כדי לקבל אותה הוא להשאיר את המייל שלך”. כמובן, נכתוב זאת בדרך טובה יותר, אך זהו הרעיון הכללי (כאן אפשר לעבור להדרכה שעשיתי: דפי נחיתה בעסק של שיווק שותפים).

המתנה שנציע צריכה להיות מצד אחד מספיק טובה, כדי שהקהל שלנו יחליט להשאיר את הפרטים שלו, אך מצד שני היא לא חייבת להיות “ענקית” ולכלול את כל מה שיש לנו לתת. אני כן מאמין שאנחנו יכולים לתת את כל הידע שלנו, הבעיה היא שאנשים לא יכולים לצרוך את כל מה שניתן להם והם לא ישקיעו לאחר המפגש הראשון ובוודאי לא אם הם קיבלו את כל הידע במתנה.

אנחנו יכולים לתת במתנה קובץ PDF, סרטון ועוד. עלינו לזכור מהי רמת המחויבות של הקהל שלנו כשהוא נותן לנו רק את כתובת האימייל. עם זאת, לזכור כי המתנה צריכה להיות מעניינת מספיק כדי להשאיר אצלנו את הפרטים.

קמפיין

זה המקום לפגוש את הקהל הפוטנציאלי. הפעם הראשונה בה נפגוש את הקהל הפוטנציאלי יהיה הרבה פעמים הקמפיין שלנו. אלו שמתעניינים ילחצו על המודעה ויגיעו אל דף הנחיתה. הקמפיין יכול להתבצע בכל אמצעי שנחליט עליו. אני ממליץ על קמפיין ממומן בפייסבוק כי זה מה שעובד לי טוב. אבל, אפשר לבצע גם קמפיין באינסטגרם, בגוגל, לפתוח אתר, ערוץ יוטיוב ועוד…

מה נעשה ת’כלס עם רשימת התפוצה

ברגע שמישהו השאיר את הכתובת מייל שלו, הוא יעבור מיד אל דף התודה. בגדול, אנחנו רוצים לתת לו את המתנה. אך בו זמנית אנחנו גם רוצים להתחיל למכור לו. אנחנו לא רוצים לפנות אל האנשים ש”רק מסתכלים”. זו ההזדמנות שלנו למכור משהו, גם אם זה משהו קטן. ברגע שניסינו למכור משהו אנחנו הופכים את המתעניין מפאסיבי לאקטיבי יותר.

במקביל, אנחנו כמובן רוצים לתת לנרשם את המתנה שלו ומיד בסופה אנחנו מבצעים מכירה. אנחנו יכולים לשים את המתנה בדף התודה ואנחנו יכולים לשלוח אותה לנרשם באימייל.

כדי לעשות זאת אנחנו צריכים להשתמש במערכת דיוור. אני משתמש במערכת של VIPLUS וזה כי היא נוחה מבחינת הממשק שלה. בתחילה, ניסיתי מערכות שונות ומצאתי שזו הנוחה ביותר. בנוסף, אפשר להתחיל איתה חינם עד 200 לידים ראשונים. בתוך מערכת הדיוור כבר אפשר ליצור את מערכת דפי הנחיתה וכל התהליך הוא קל ועובד בסנכרון.

מערכת הדיוור קולטת את כל הנרשמים ומאפשרת לי לשלוח אימייל לכולם, באופן מתוזמן או לא, לפי הנוחות שלי.

השלב הבא הוא בניית מערכת יחסים. המערכת יכולה להיות אוטומטית לגמרי. כלומר, אני יכול להכין סדרת דיוור כך שתישלח באופן אוטומטי לפי הבחירה שלי. אני מתכנן תוך כמה זמן יישלח כל אימייל וזאת בהתאם לקצב ההרשמה של כל אחד (כלומר, כולם יקבלו את כל האימיילים לפי הסדר ובהתאם לזמן שהם הצטרפו לרשימה).

בתוך המייל אני נותן ערך ותוכן. סדרת מיילים שאני מכין היא סדרת “בונדינג” בה אני מתחבר אל הקהל שלי. במערכת היחסים הזו אנחנו מספרים מעט על עצמנו: אפשר לעשות את זה במדריך נוסף, בכתיבה עלינו ותמיד ניתן גם ערך ותוכן.

תוכן לא חייב להיות כשאני מלמד משהו. גם סיפור אישי (או על מישהו אחר), “הידעת”, ערך ממשי ועוד, יהיו מצוינות כדי לפתח מערכת יחסים. בשלב זה אני יכול גם להזמין את האנשים לעקוב אחרי במקומות נוספים, להצטרף לקבוצת פייסבוק, לצפות בסרטונים, לעשות לנו לייק ועוד… היום קל ליצור מערכת יחסים דרך דיוור וכל התהליך יכול להיות אוטומטי.

רשימת תפוצה איכותית שווה 1$ לחודש לכל נרשם

כל איש קשר שרלוונטי עבור המוצר שלנו יהיה שווה ברשימה איכותית 1$ מדי חודש. זהו כמובן ממוצע ויהיו רשימות שיהיו שוות הרבה יותר. לצורך הדוגמה – אם יש לי רשימה עם 100 אנשים, אני יכול לצפות להכנסות של 100$ מדי חודש, או 1200$ מדי שנה לאותה רשימה.

מי שרוצה לדעת איך מצליחים בעסק של שיווק שותפים – הנה התשובה. ליצור רשימת תפוצה, להגדיל את הרשימה ולשאוף לכל שהיא תהיה איכותית. קל למדוד ולהציב מטרה כשאנחנו יודעים כמה שווה לנו הרשימה.

ברור שלא כולם יקנו ממני כל חודש ב-1$. ישנם תמהילים שונים, אך הממוצע שאני מגלה אותו הוא שאפשר להגיד שכל נרשם יהיה שווה כ-1$ בממוצע בחודש. זה משהו שמעטים מדברים עליו וגם מנטורים של שיווק שותפים לא מתייחסים אליו וזה ממש מעצבן אותי, הם לא מסבירים מה עושים עם הרשימה. חשוב לציין שזה לא נכון באופן גורף ולעתים כל נרשם יהיה שווה יותר ולעתים פחות, אך זה הממוצע.

לאחר שיש לנו את המוצר האחד אנחנו יכולים לבחור עוד מוצרים. הרשימה שלנו לא מיועדת למוצר אחד בלבד ועם הזמן נוכל להוסיף מוצרים נוספים. ייתכן שנרשם לא יהיה מוכן לרכוש מוצר של 100$ אבל הוא כן יקנה מוצר של 10$ ולהפך. לכן, לאחר שיש לנו רשימה יציבה ולאחר שכבר התחלנו למכור, נוכל להוסיף מוצרים הקשורים לתחום שלנו.

איך אנחנו מרוויחים מרשימת התפוצה בעסק של שיווק שותפים

יש לנו את המתנה החינמית שזו הדרך הראשונה שלנו לתקשר עם הצד השני וליצור מערכת יחסים. הדבר הבא הוא מייל תודה ודף תודה, שם אנחנו יכולים כבר להציע למכירה מוצר זול יחסית, מוצר שאינו דורש היכרות מעמיקה והוא יהיה בעלות של עד 47$ ובישראל לא יותר מ-200 ₪ (יש שיאמרו עד 100).

ברגע שיש לנו את הבסיס, נדאג שתהיה לנו רשימת אימיילים המיועדת ל-14 יום קדימה (זה יכול להיות כל יום וזה יכול להיות יום כן יום לא וכו’) לפחות. הסדרה הזו מיועדת לביסוס מערכת היחסים, בונדינג. במהלך השבועיים האלו אני מנסה למכור את המוצר הזול. משם זה מה שאני עושה:

מי שכבר קנה את המוצר הזול יעבור לרשימה נפרדת ונקדם עבורו מוצר שהוא יותר יקר. האנשים הללו כבר מעורבים ומוכנים להוציא כסף מהכיס ואנחנו יכולים להציע להם הצעה מתקדמת יותר. הם נמצאים במערכת יחסים חמה יותר והסימן לכך הוא שהם כבר סמכו עלינו מספיק כדי לתת לנו את כרטיס האשראי (כמובן, לא לנו באופן אישי אלא הכניסו אותו למערכת).

אנשים אשר לא קנו את המוצר הקטן יקבלו בסיום שלבי מערכת היחסים הצעות שונות לרכישת המוצר הגדול יותר וכן בהמשך תמהיל של מוצרים. לכל אורך הדרך נמשכת בניית מערכת היחסים. אנחנו לא מפסיקים לדוור ואני ממליץ לעוסקים בתחום שיווק שותפים לשלוח שני דיוורים בשבוע.

מומלץ לעשות תמהיל ובאופן כללי לתת יותר ערך מקצועי באמת עוזר ופחות תוכן תקשורתי וסיפורי (אפשר להתייחס אל זה כ-60% ערך, 40% תוכן). מבחינת היחסים בין תוכן וערך לבין הנעה לפעולה (כמו הזמנה לוובינר והזמנה לקנות מוצר) היחסים יהיו 80% ערך ותוכן ו-20% הנעה לפעולה.

בצורה זו הרשימה שלנו הופכת להיות נכס. זה לא כמו עמוד בפייסבוק, כי יכולות להיות תקלות: יום אחד פייסבוק יכולים להוריד את כמות הצפיות, הדף יכול להיסגר ועוד. רשימת התפוצה שלי היא שלי, אני יכול להוריד את הרשימה אליי למחשב ולהחליף את מערכת הדיוור ובשורה התחתונה, זה נקרא נכס.

אני יכול לשבת מספר ימים, לכתוב מיילים, לתזמן אותם ולטוס. מי שיירשם אל רשימת התפוצה שלי יקבל את הדיוור בלי שום קשר לאיפה אני נמצא. זה לא 100% אוטומטי ואנחנו חייבים לעבוד, אבל זו יצירת נכס משמעותי. ככה אנשים מגיעים להכנסה יציבה וללקוחות שלאורך זמן יכולים לקנות מאתנו מוצרים במחיר גבוה או לקנות שוב ושוב.

המטרה של שיווק שותפים היא ליצור עסק יציב, לאורך זמן. מערכת היחסים שלנו מתקיימת, גם בלי שאני מכיר את הצד השני. הנה חזרה על שלושת המרכיבים שאנחנו צריכים שיהיו לנו כדי ליצור את מערכת היחסים:

  1. מתנה – מגנט לידים שימשוך את הלקוחות הפוטנציאלים.
  2. דף נחיתה – דף בוא מקבלים את ההבטחה ומיועד להשארת הפרטים.
  3. קמפיין –

כל מי שלא יודע איך עובדת מערכת דיוור יכול להתחיל. כל שיש לעשות הוא להיכנס אל מערכת כמו VIPLUS או אל שלחמסר, שתי מערכות בעברית ולהבין איך היא עובדת (לא מסובך, מבטיח). ככה בונים רשימת תפוצה וכך אפשר להרוויח 1$ לכל נרשם ברשימת התפוצה. זו הדרך הטובה ביותר לבנות נכס בעסק של שיווק שותפים.

מהי רשימת תפוצה איכותית

רשימת תפוצה איכותית היא רשימה של אנשים שרוצים לקבל את הדיוור שלנו. אנשים שבנינו איתם מערכת יחסים, הם מקבלים מאתנו ערך והם רוצים לקרוא את מה שאנחנו שולחים להם. ההבדל בין רשימת תפוצה לבין רשימת תפוצה איכותית היא מערכת היחסים שנוצרה. בהשוואה, אם אנחנו יושבים בבית ומקבלים הודעת ווטסאפ ממישהו מהעבודה, יכול להיות שנחליט לא לפתוח אותה בשעות הפנאי שלנו כי אנחנו רוצים להיות עם המשפחה. לעומת זאת, אם ההודעה תהיה מקרוב משפחה, נפתח אותה מיד. אלו הם ההבדלים בין שתי הרשימות. אנחנו רוצים ליצור מערכת איכותית מול הרשימה שלנו.

איך נעשה את זה? כדי שלאנשים יהיה אכפת מאתנו, אנחנו צריכים קודם כל שיהיה לנו אכפת מהם. גם אם זה נשמע פילוסופי ובאוויר, אנחנו רוצים ליצור מערכת טובה ואת זה נוכל ליצור רק אם אכפת לנו.

ישנם שלושה דברים שמשפיעים על הפתיחה של האימייל:

  • טיב מערכת היחסים שלנו עם האנשים. ככל שהאנשים ברשימה מצפים לתוכן שלנו כך הם יפתחו אותם ומהר יותר.
  • כותרת. לכל אימייל ישנה שורת נושא. אם הכותרת מעניינת, מכילה ערך ותוכן ואם היא יוצרת עניין, אנשים יפתחו את האימייל.
  • השם שלנו. כשאנחנו מקבלים אימייל אנחנו רואים מי שולח אותו והמשימה שלנו היא שאנשים יקשרו בין השם שלנו לבין רגשות חיוביים, שהם יתחברו לשם.

שאלות ותשובות מתוך ההדרכה

במהלך ההדרכה שהתקיימה בשידור חי, עלו מספר שאלות ואותן אני מביא פה, כפי שהן עלו:

ש: איפה קונים רשימת תפוצה איכותית?

ת: אפשר לקנות רשימת תפוצה מברוקרים, מאנשים שנמאס להם מהרשימה שלהם או אנשים שפשוט יוצרים רשימות וזה מה שהם עושים. אני לא ממש מכיר אפשרות כזו בישראל. רשימת תפוצה עסיסית היא רשימה רלוונטית ואם אני קונה רשימה כזו אני רוצה היא תתאים לנושא שלי. בחו”ל זה יותר מוכר אבל אני לא הייתי ממליץ על זה כיוון שמדובר ברשימות שמיצו את עצמן.

ש: מה עם מערכת מיילצ’יפ?

ת: מערכת טובה אך ללא מערכת של דפי נחיתה ולכן אני מצאתי שהתהליך עבורי היה מסובך. במיוחד בתחילת הדרך של שיווק שותפים כדאי לחפש מערכות קלה להפעלה.

ש: באיזו כמות של רשימת תפוצה כדאי להתחיל למכור?

ת: לדעתי, ברגע שיש 100 לידים. עד אז, יש לבנות מערכת יחסים ואפשר תוך כדי הגדלת הרשימה להמשיך ליצור עוד מיילים, לתת עוד ערך וכו’. יש לזכור כי אנשים גם יוצאים מרשימות התפוצה וזה בסדר.

ש: איך גורמים לאנשים לפתוח את המייל?

ת: כפי שציינתי: ליצור מערכת יחסים טובה, לבחור כותרת טובה ולשים את השם שלנו (או שם עט) כך שיוכלו לזהות אותנו כמעניינים ורלוונטיים.

ש: איך גורמים לאנשים ללחוץ על הקישורים שבתוך המייל?

ת: שאלה מעולה. ברגע שאנשים באמת קוראים את המייל, הם משקיעים זמן ואנרגיה כדי לקרוא את המייל. הם עושים צעד ולא פסיביים. כשאנשים משקיעים ישנה נטייה גבוהה יותר ללחוץ על הקישורים. לצורך כך אנחנו חייבים לתת ערך ולעניין את הצד השני. בנוסף, כשישנו קישור, אנחנו צריכים להסביר שמדובר קישור ולהסביר לאנשים “מה יצא להם מזה”.

ש: איפה כדאי למקם את הקישור וכמה קישורים כדאי לשים במייל?

ת: שאלה מצוינת, לפעמים אני שם קישור בהתחלה, תמיד אני שם קישור בסוף (מי שהגיע לסוף ישנו סיכוי גבוה שהוא ילחץ על הקישור). לפעמים אני שם גם באמצע. מאד תלוי באימייל וצריך לעשות הליך של ניסוי וטעייה. ישנן שיטות שונות וצריך לבדוק וללמוד תוך כדי עבודה.

ש: הרשימה/ המיילים צריכים להיות בתחום אחד או שלל תחומים?

ת: אני לא ממליץ לעשות “הכול מהכול” אלא להתמקד בנושא אחד. רשימה איכותית תהיה יציבה לאורך שנים ואנשים יישארו ברשימה. אפשר לראות שישנן גישות שונות, אך אני מאמין בגישה של 1000 מעריצי אמת שעוסקת בנושא אחד. זו הכנסה טובה לאורך זמן והיא עובדת לי.

ש: הבלוג שלי מאד מגוון – האם לשלוח לכולם את אותו מייל?

ת: אפשר להפריד בין הרשימות השונות אם הבלוג עוסק בכל מיני תחומים ולעודד אנשים להירשם לתת רשימות כדי לקבל נושאים שרלוונטיים עבורם. אפשר לשלוח מייל אחד לכולם ואפשר להציע להם להצטרף לרשימה שמעניינת אותם באופן ספציפי, כך נעשה פילוח של אנשי הקשר ועולה הסיכוי שכל אחד יקבל את הנושא שמעניין אותו.

ש: יש בעיה לשווק לרשימה קישורי שותף לאתר גדול כמו אמזון?

ת: ייתכן שאנשים ייכנסו לאמזון בלי שום קשר ואז כדאי לחשוב איך לנהל נכון יותר את רשימת התפוצה. במקרה של מוצרים פיזיים רבים אולי כדאי להכין “קטלוג” מוצרים חודשי וכך לעודד את הרשימה להיכנס לקישור השותף. במקרה זה גם אין צורך להיכנס למערכת יחסים עמוקה מדי כיוון שהם סומכים על אמזון. כמובן, זה עדיין יכול לעבוד, אך ייתכן שאפשר לנהל את הרשימה בצורה קצת אחרת.

 

תודה שהגעת עד לכאן. עכשיו, אם יש לך שאלות ותגובות, זה הזמן לכתוב לי ? אם מעניין אותך להגיע אל קורס שיווק שותפים, כל הפרטים נמצאים בקישור כאן.

פייסבוק
וואטסאפ
לינקדין
אימייל

הגיע הזמן ליישם את כל מה שלמדת?

הכנתי הדרכה בחינם שמראה צעד אחר צעד איך התחלתי מאפס לצאת מהלופ של שכר מינימום ולהשתמש באינטרנט כדי להתפרנס באינטרנט תוך כדי טיול בעולם